Tekbirlerle barıştılar

Diyarbakır’da arazi anlaşmazlığı yüzünden 8 yıldır araları açık olan iki köy arasındaki husumet barışla noktalandı. Kur’anı Kerim ve tekbirlerin yükseldiği barış buluşması, kan davası yaşayan diğer aile ve kesimlere de örnek gösterildi.

Tekbirlerle barıştılar

DİYARBAKIR- Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine bağlı Telli Kaya köyü ile Topyolu köyleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden 8 yıldır devam eden husumet bölge şeyhlerinden ve bölgede sevilen aşiretlerin araya girmesi ile sona erdi.

Kaplan Düğün ve Konferans salonunda verilen barış yemeğine çevre köylerinden çok sayıda kişi katıldı. Barışma töreni Kuran-ı Kerim ve salavatlar eşliğinde gerçekleşti.

Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban,2013`ün ilk gününe böyle sevindirici bir barış haberi ile girmekten dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek, "Toplumda birlik ve beraberlik çok önemlidir. Bize düşen görev ise bu beraberliği en güzel şekilde korumak olmalıdır" dedi.

 

‘İSLAMDA İNTİKAMCI ANLAYIŞ YOK’

Barış Töreninde bir konuşma yapan Alipınar Camii İmamı M. Hamza Akyün ise, İslam`da kardeşliğin önemine değinerek, Müslümanlar arasında kin,nefret ve intikama yer olmadığını belirtti.

Barışta emeği geçen herkese teşekkür eden Telli Kaya Köyü Muhtarı Abdulaziz Kurt ise,”İnşallah bir daha böyle bir durumla baş başa kalmayız" diyerek gerçekleşen barış hakkında memnuniyetlerini dile getirdi.

Topyolu Köyü Muhtarı Mehmet Koyuncu da bundan sonra barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamayı ümit ettiklerini belirterek, "2013`ün ilk günü ve bundan sonraki günler de inşallah barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir şekilde geçer" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz