Termometre 47 Derecede!

Sıcaklıkların, mevsim normallerinin üzerine çıktığı Diyarbakır'da termometreler güneşte 47 dereceyi bulurken, serinlemek isteyen vatandaşlar ise park ve klimalı camilere akın etti.

Termometre 47 Derecede!

HABER MERKEZİ

Basra sıcakları Güneydoğu'yu kasıp kavuruyor. Diyarbakır şehir merkezinde aşırı derecede etkili olan mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklık vatandaşları bunalıma soktu. Termometreler öğle saatlerinde sıcaklığın gölgede 45, güneşte ise 47 dereceye kadar çıktığını tespit etti.

DİYARBAKIR KAVRULDU

Son yılların en sıcak günlerini yaşayan Diyarbakırlılar, kavurucu sıcaklarda oruç tutmanın verdiği bitkinlikle kendilerini park ve klimalı camilere attı. Aileleriyle birlikte parklara gidip uzanan vatandaşlar, aşırı sıcaklardan bunaldıklarını ve evde oturamaz hale geldiklerini söyledi. Kavurucu sıcaklar ve oruç tutmanın kendilerini zorladığını belirten vatandaşlar, aileleri ile birlikte iftar saatlerine kadar parklarda yatarak vakit geçirdiklerini dile getirdi.

KLİMALI CAMİLERE AKIN

avurucu sıcaklardan bunalan vatandaşlardan bazıları da çareyi klimalı camilerde buldu. Sıcaklığın etkili olduğu öğle saatlerinde şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda insan bulmak zorlaşırken, özellikle klimalı camiler ise dolup taşıyor. Camilere akın eden vatandaşlar dini ibadetlerini yaptıktan sonra bir süre okunan Kur'an-ı Kerim dinliyor. Klimaların etkisiyle serinleyen cami içlerinde kendilerinden geçen vatandaşlar uzanıp saatlerce uyuyor. Sıcaklardan dolayı camilerden çıkamaz hale geldiklerini belirten vatandaşlar, serinlemek için buna mecbur olduklarını söyledi. Vatandaşlar, namazlarını kılmak için geldikleri camilerde buldukları serin köşelerde oturduklarını ve zaman zaman da uyuduklarını dile getirdi.

TERMOMETRE 47 DERECEDE

Termometrelerin adeta çıldırdığı Diyarbakır'da kavurucu sıcaklar nedeniyle asfalt kaynama noktasına geldi. Aşırı sıcaklardan dolayı asfaltta buharlaşma olurken, özellikle öğle saatlerinde caddede yürüyenler bu sıcaklıktan daha çok etkileniyor.  Dün kent merkezinde gölgede termometre 47 dereceyi gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz