Terör Turizmi Vurdu

Batman'da bir otelde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtılan GADOP'un, Gaziantep, Diyarbakır, Batman, Mardin, Bitlis, Van dahil 11 ilden 30 üyesi bulunuyor.

Terör Turizmi Vurdu

Birliğin kurucu genel başkanı Hüseyin Aslan, toplantıda yaptığı konuşmada, bölge turizminin terör olaylarından ciddi oranda etkilendiğini söyledi.

Güneydoğu Turizm ve Otelciler Birliği kuruldu

Otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 80'den yüzde 40'a kadar gerilediğini, Diyarbakır ve Mardin'de bazı otellerin kapatıldığını ve bini aşkın turizmcinin işsiz kaldığını belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Kuruluş amacımız, Güneydoğu turizmine yeni bir ses getirmektir. Amacımız, yaşanan terör olaylarından olumsuz etkilenen turizmi yeniden kalkındırmak, bunu yaparken de uluslararası çapta projeler üretmektir. Özellikle de yapacağımız projelerle terör olaylarından olumsuz etkilenen insanlarımızı bir nebze de olsa mutlu etmek, rahatlatmak ve turizmi buraya çekmek, Batman ve Güneydoğu turizmini tüm Türkiye'ye tanıtmaktır. Eskiden burada turizm yapmak için profesyonel bir turizmci getirmek gerekiyordu, aksi takdirde turizmde bir gerileme yaşanıyordu ama şu an gelinen süreçte ise bir çocuğun bir taş atması turizmi bitirebiliyor. Bizler de bu algıyı kırmak için farklı projelerle bütün dünyanın, Türkiye'nin yönünü Güneydoğu'ya çevirmek istiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz