Toprağa hayat veriyor

Kadın Merkezi (KAMER) Hakkari Şubesi'nce hazırlanan ''Kadınlar Toprağa Hayat Veriyor'' projesi kapsamında, Hakkarili 20 kadın topraktan seramik ürünleri yapıyor.

Toprağa hayat veriyor

Sosyal Destek (SODES) programı tarafından desteklenen projeye katılan Hakkarili 20 kadın, kent merkezinde açılan bir atölyede hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Granül çamurdan biblo, vazo, çeşitli süs eşyaları ve bardak yapan kadınlar, hazırladıkları eşyaların üzerine geleneksel Hakkari kilim motiflerini işliyor.

TOPRAĞA HAYAT VERİLYORLAR

KAMER Hakkari Şube Sorumlusu Zozan Selimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, seramik yapım kursunun kentte ilk kez açıldığını belirtti.

Kadınların talebi üzerine böyle bir kurs açtıklarını vurgulayan Selimoğlu, ''Hakkari'de bu alanda ilk kez böyle bir kurs açtık. Bu kursa katılan 20 kadın topraktan seramik yaparak üzerlerini çeşitli objeler yapıyor. Seramiklerin üzerine Hakkari kilimlerinde kullanılan motiflere ağırlık veriyoruz'' dedi.

Selimoğlu, 7 aydır devam eden projenin ekim ayında sona ereceğini bildirerek, projenin tamamlanmasının ardından atölyeyi kapatmayacaklarını ve anı kursiyerlerle yollarına devam edeceklerini kaydetti.

Kursiyerlerden Beyaz Tunç ise kursa başlamadan önce çamura yaklaşmaktan korktuğunu bildirerek, zamanla işi sevdiğini ve böyle bir kurs açılmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz