Turgut Özal'ın vefatının 19. yılı

Cumhurbaşkanı Gül: ''Üstlendiği bütün görevlerde milletimizin yücelmesini temel ideal olarak benimseyen Turgut Özal, fikirleri, reformları ve hamleleriyle Türkiye'nin önünü açmış, ülkemizin siyasi, ekonomik ve toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği köklü değişimlere öncülük etmiştir''

Turgut Özal'ın vefatının 19. yılı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üstlendiği bütün görevlerde milletin yücelmesini temel ideal olarak benimseyen Turgut Özal'ın, fikirleri, reformları ve hamleleriyle Türkiye'nin önünü açtığını, siyasi, ekonomik ve toplumsal alanlarda gerçekleştirilen köklü değişimlere öncülük ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Özal'ı ebediyete intikalinin 19. yılında saygı ve rahmetle andığını belirtti.

Turgut Özal'ın, seçkin bir şahsiyet, değerli bir siyaset ve devlet adamı olarak yakın tarihe damgasını vurduğunu, hizmetleriyle milletin gönlünde müstesna bir yer edindiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Üstlendiği bütün görevlerde milletimizin yücelmesini temel ideal olarak benimseyen Turgut Özal, fikirleri, reformları ve hamleleriyle Türkiye'nin önünü açmış, ülkemizin siyasi, ekonomik ve toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği köklü değişimlere öncülük etmiştir.

Kendisine hizmet edenleri hiçbir zaman unutmayan aziz milletimiz, ülkemizin kalkınmasında, demokrasimizin gelişmesinde ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli rol oynayan Turgut Özal'ı daima minnet ve şükranla hatırlayacaktır.

Turgut Özal'ın vefatının yıl dönümünde, ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum.''      

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler