Türk açığa alındı!

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk görevden alındı, kayyım olarak Mardin Valisi Yaman atandı.

Türk açığa alındı!

DBP'li Belediyelelere yönelik operasyon genişlerken, İçişleri Bakanlığınca Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk görevden alındı yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman kayyum olarak atandı.

BELEDİYE ÖNÜNDE KUŞ UÇURTULMUYOR

Dün sabah belediye binası önünde güvenlik önlemi alan polis ile bazı belediye görevlileri arasında gerginlik yaşandı. 2 kişi gözaltına alınırken, belediye binası önünde ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Belediye binası girişlerinde kimlik kontrolü yapan polis giriş-çıkışlara kontrollü olarak izin verirken, çalışanların binanın bahçesine girmesine izin verdi.

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANI İLE 1 KİŞİ GÖZALTINDA

Binalarda polisin bomba araması sürerken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan ile birlikte belediye bahçesinde toplanan yaklaşık 50 belediye çalışanı, sık sık slogan atarak kayyum kararını protesto etti. Grup içerisinde taşkınlık çıkaran Bilgi İşlem Daire Başkanı Bayram Kayık ile adı öğrenilemeyen 1 kişi görevli polise mukavemetten gözaltına alınırken, polisin Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki incelemeleri sürüyor. Bu arada büyükşehir belediyesinin Web sitesinin yayını da durduruldu.

KAYYUM VALİ, BELEDİYE ÇALIŞANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Yaman, belediye binasına gelerek görevine başladı. Geniş güvenlik önlemleri altında zırhlı sivil plakalı araçla Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Vali Yaman, basın mensuplarının alınmadığı Belediye binasında çalışanlar ile bir araya geldi. Vali Yaman'ın, belediye çalışanlarından Mardin'e hak ettiği hizmeti daha iyi bir şekilde yapmaları için çalışma yapmaları istediği belirtildi.  Belediye binasında yaklaşık bir saatlik inceleme yapmasının ardından Vali Yaman, yine geniş güvenlik önlemleri altından belediyeden ayrıldı.

AHMET TÜRK: SİNDİRMEYE YÖNELİK BİR KARAR

İçişleri Bakanlığınca Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk, görevden alınması ve yerine kayyum atanması kararıyla ilgili olarak, "Sindirmeye, çürütmeye yönelik siyasi bir karardır. Herkesçe bilinen malum şeylerdir. Fazla bir yorum yapmaya gerek yoktur" dedi.

YAKINLARI GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda, İçişleri Bakanlığınca bugün görevinden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk'ün akrabası eski Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ün de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler