'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor'

Kars'ta ''Türkiye Şehitleriyle Yürüyor'' anma etkinlikleri kapsamında Sarıkamış ilçesinde mevlit okutuldu.

'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor'

Kazım Karabekir Camisi'nde düzenlenen programda vaaz veren Diyanet İşleri Başkanlığı İrşad Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Dursun Aygün, İslam dininin vatan sevgisini ve vatan savunmasını görev saydığını söyledi.

Dinin, vatan savunmasında canını feda edenleri de peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesinde saydığını dile getiren Aygün, ''Nöbet tutarak geceleyen gözlere cehennem ateşi dokunmayacağı fahri kainat efendimiz şu hadisiyle müjdelemekte: İki göze cehennem ateşi dokunmaz, Allah korkusundan ağlayan göz ve Allah yolunda nöbet bekleyerek geceleyen göz. Atalarımız bu değerli ve bereketli toprakları vatan olarak seçmişler'' dedi.

MUHTEŞEM MEDENİYET

Ataların vatan toprağını canlarını göze alarak koruduğunu, üzerinde muhteşem bir medeniyet kurduklarını bildiren Aygün, şunları kaydetti:

''Ecdadımızın bu cennet vatan üzerine inşa ettiği camiler, medreseler, külliyeler, saraylar ve bunları her birisi bu toprakların milletimize ait olduğunu, sahibi, tapusu ve şahidi konumundadır. Bu güzel vatanımız ecdadımızın bizlere bıraktığı en güzel emanettir. Bu emanete sahip çıkmak, sevmek, korumak ve gerektiğinde uğrunda canını feda etmek, imar ederek geliştirmek ve gelecek nesle emanet etmek de bizim boynumuzun borcudur. Milletimiz Malazgirt'te, İstanbul'da, Çanakkale'de, Sakarya'da ve nihayet Sarıkamış'ta binlerce evladını din, iman ve vatan uğruna şehit vermiştir.''

MEVLİT VE KUR’AN-I KERİM OKUTULDU

Aygün'ün konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosu ilahi dinletisi sunarken, müezzinler tarafında da bir süre Kur'an-ı Kerim okudu.

Mevlite, Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile vatandaşlat katıldı.

ŞEHİTLERİ ANMAYA TRENLE GİTTİLER

Bu arada, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü'nün 6 Ocak Pazar günü düzenleyeceği ''Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü''ne Ankara'dan katılacaklar, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) iki özel treniyle Sarıkamış'a gitti.

TCDD, Sarıkamış'taki yürüyüş için Ankara Gar'dan iki özel tren seferi düzenledi. 216 kadın katılımcının bulunduğu ilk tren 22.30, 216 erkek katılımcının bulunduğu ikinci tren ise 23.00'te Ankara Garı'ndan hareket etti. Yolculara hareket öncesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından atkı, bere, eldiven gibi kıyafetler de dağıtıldı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz