Türküleri barış için söylüyorlar

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, gençleri terör olaylarından uzak tutmak için örnek bir çalışma başlattı.

Türküleri barış için söylüyorlar

Diyarbakır'da gençlerle polisleri kaynaştırmak için İl Emniyet Müdürlüğü örnek bir çalışma hayata geçirdi.

Gençlerin terör olaylarından uzak durması sağlamak amacıyla başlatılan çalışmada, üniversitede okuyan ve sokaktaki gençlere ulaşan polis, bağlama ve gitara ilgi duyanları belirleyerek, Yenişehir ilçesindeki Polis Radyosu stüdyosuna davet ediyor.

"Anadolu'dan Ezgiler" programına konuk olan gençler, stüdyoda gitar ya da bağlama çalarak, şarkılarını barış ve kardeşlik için seslendiriyor. Gençlerle yakından ilgilenen polisler, onlarla sohbet edip dertleşiyor.

Polis radyosu sunucusu U.S, Diyarbakır'da güzel şeyler yaşandığını ve bir çok yetenekli gencin bulunduğunu söyledi.

"Diyarbakırlı gençler gelsinler burada sanat icra etsinler, müziklerini yapsınlar, seslerini polis radyosu aracılığıyla duyursunlar" diyen U.S, şöyle devam etti:

"Bölücü terör örgütü mensuplarının yansıtmak istediğinin aksine polis ve gençler sürekli karşı karşıya değiller. Burada bir arada türküler söylüyoruz. Türkülerin bin yıllık geçmişinin içerisinde zaten Anadolu insanının kardeşliği, hüznü, barışı, sevdası, aşkı, özlemi var. Biz bu birlikteliği gençlerle türkülerde yansıtmaya çalışıyoruz. Onlar buraya gelirken çok mutlular, ben de onları yayına alırken çok mutlu oluyorum. Polis Radyosu olarak Diyarbakır'ı tanıtmaya, gençlere bu tür imkanları sunmaya devam edeceğiz."

Polis Radyosu stüdyosunda konuk olan Züleyha A ise Diyarbakır'ın terör olaylarıyla anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Diyarbakır'ın tarihi ve kültürüyle önemli bir kent olduğunu aktaran Züleyha A, şöyle konuştu:

"Diyarbakır güzel bir şehir, buralı olduğum için gurur duyuyorum. İçten söylüyorum, barış istiyorum. Diyarbakır'ın kötü olmadığını türkülerimizle gösteriyoruz. Silah ve öldürmek kötü şeyler, onun yerine şarkı söyleyelim. Buranın terörle ve silahla anılmasını kesinlikle istemiyoruz. Kentimizde müzik, tarih var. Şehrimizin bu şekilde anılmasını istiyoruz. Türkülerimizi, barış ve kardeşlik için söylüyoruz."

Programa dinleyiciler de telefon ve kısa mesajla yoğun ilgi gösteriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz