Ünlü İkizler Meral ve Zuhal: Kadıköy Moda Sokaklarında 150 Kediye Bakıyor

Ünlü ikizler Meral ve Zuhal kardeşler, 1970'li yılların ünlü ikonları olarak müzik dünyasına adım attılar. Ancak, günümüzde artık sahnelerden uzakta, Kadıköy Moda sokaklarında tam 150 kediye bakıyorlar. Bu ikizler, Fecri Ebcioğlu tarafından keşfedilmiş ve o dönemin unutulmaz şarkılarından biri olan "Param Yok Pulum Yok" ile hafızalara kazınmıştır. Ancak, müzik kariyerlerinin zirvesindeyken bile, hayvan sevgisi ve kedilere duydukları tutku onları sakin bir yaşama yönlendirdi.

Ünlü İkizler Meral ve Zuhal: Kadıköy Moda Sokaklarında 150 Kediye Bakıyor

Meral ve Zuhal'ın Kedi Macerası

Meral ve Zuhal kardeşler, uzun yıllardır Kadıköy Moda sokaklarında tam 150 kediyle birlikte yaşıyorlar. 17 Şubat Dünya Kediler Günü'nde, ikizler hayvanlarla olan bağlarını ve kedilere olan sevgilerini dile getirdiler.

Kedilere Besleme Tutkusu

Meral Ozan, hayatını sürdürdüğü Moda'da 1990'dan beri kedilere baktığını açıkladı. Bir gün, komşusunun yeni çıkan kuru mamayı kedilere verdiğini gördü ve o günden sonra çantasında mama taşımaya başladı. Sokakta karşılaştığı her kediye mama vermeye başladı ve zamanla bu işi bir düzene soktu. Ancak, bu durum apartmanda yaşayanları rahatsız etti ve şikayetler artmaya başladı. Bu şikayetler karşısında Meral oldukça üzüldü ve hatta eve gidip ağladığını dile getirdi.

Sağlık Sorunları ve Kedi Sevgisi

Şikayetler yüzünden tansiyon ve şeker hastalığının nüksettiğini belirten Meral, bu durumun kendisini kedilere olan sevgisinden vazgeçiremediğini ifade etti. Hatta, kendisine bağıran insanların bile zamanla hayvan sevgisi geliştirdiğini gözlemlediğini söyledi. Şimdi, Moda sokaklarında kediden köpeğe her türlü hayvanı görmek mümkün. Her sabah, herhangi bir hava koşuluna aldırmadan kedilere mama vermek için dışarı çıkıyor, çünkü onlara olan sevgisi ve sorumluluğu çok büyük.

Tatil ve Sorumluluk Bilinci

Meral, kedilere bakmanın büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, 1990'dan beri hiç tatil yapmadıklarını söyledi. Hatta, sahip oldukları yazlığı bile kedilere bakamadıkları için satmak zorunda kaldıklarını belirtti. Onlar için kedilere bakmak bir yaşam biçimi haline gelmiş durumda.

Zuhal'in Kedi Sevgisi ve Tecrübeleri

Zühal Şener Kandemir ise 1985 yılından itibaren kedilere bakmaya başladığını aktardı. Evde artan yemekleri kedilere vermeye başladığını ve her gün iki kez 4 kat aşağı inerek kedilere mama verdiğini söyledi. Ancak, bu süreçte yaşadığı bir travma sonucu kedi bakım işini kardeşi Meral'e bıraktığını açıkladı.

Kedi Sevgisinin Kökeni

Zuhal, hayvan sevgisinin kendilerine aldıkları bir kedi ile başladığını belirtti. Minnoş adını verdikleri sokak kedisi, onların hayvan sevgisini pekiştirdi. Minnoş'un hikayesi, ailelerinin hayatında önemli bir dönüm noktasıydı ve bu sevgi hiç eksilmeden devam etti. Şu anda evlerinde 10 kedi bulunmakta ve kış aylarında sokaktaki kedileri de evlerine alarak bakıyorlar.

Kedi Bakımının Maliyeti ve Emek

Zuhal, kedilere bakmanın çok yorucu ve masraflı olduğunu vurgulayarak, bütün günlerini kedilere ayırdığını ve emekli maaşlarının tamamının kedilerin bakımı için harcandığını ifade etti. Veteriner ve mama masraflarının oldukça yüksek olduğunu söyledi. Ancak, tüm zorluklara rağmen, kedilerin getirdiği huzur ve mutluluğun paha biçilemez olduğunu dile getirdi.

Kedi Sevgisinin Gücü ve Önemi

Kedi beslemenin insan psikolojisi üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirten Zuhal, kedilerin insanlara huzur ve mutluluk verdiğini söyledi. Ayrıca, kedilerin uğur ve şans getirdiğine de inandığını ifade etti. Ancak, hayvan sahiplenirken sorumluluk bilincinin çok önemli olduğunu ve bir hevesle alınan hayvanların sonra sokağa terk edilmesinin kabul edilemez bir davranış olduğunu vurguladı.

Meral ve Zuhal, Türk müzik tarihindeki önemli yerlerini korurken, kedilere olan sevgi ve sorumluluklarıyla da dikkat çekiyorlar. Kadıköy Moda sokaklarında 150 kediye bakan bu ikizler, sadece müzik dünyasının değil, hayvanseverlik ve sorumluluk bilincinin de önemli simgelerinden biri haline gelmiş durumdalar. Her gün verdikleri mücadele ve sevgi dolu hikayeleri, insanlara hayvan sevgisi ve sorumluluk konusunda ilham veriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz