Van'da üstad sevgisi

Van'da, Risale-i Nur talebeleri tarafından Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi ve şehitler anısına düzenlenen mevlit törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Van'da üstad sevgisi

VAN-Van'da, Risale-i Nur talebeleri tarafından Bediüzzaman Said-i Nursi ve şehitler anısına düzenlenen mevlit törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Hazreti Ömer Camii'nde öğle namazının kılınmasının ardından başlayan mevlide katılan vatandaşlara, havanın sıcak olmasından dolayı görevliler tarafından sık sık soğuk su ve ayran dağıtıldı. Bediüzzaman Said-i Nursi'nin 'Van benim memleketim' dediğini hatırlatan ve Van'ın kendisi yanında ayrı bir yeri olduğunu belirten Risale-i Nur talebelerinden Şahabettin Öztürkçü, 1966 tarihinden 1980 ihtilaline kadar Van'da düzenli olarak mevlit düzenlendiğini söyledi. 2008 yılında itibaren tekrar düzenlenen mevlide vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun kaldıklarını belirten Öztürkçü, "Bediüzzaman Said-i Nursi, 'Memleketim Van' dediği ehemmiyetli bir şahsiyettir. Bu mevlidin Van' da yapılmasının amacı Van halkının onu daha iyi tanıması ve onun vermiş olduğu mesajları almaktır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz