Vegan anne adayları dikkat!

Son zamanların gözde yaşam biçimi Vegan tüketim dünyanın çoğu yerinde olduğu gibi ülkemizde de revaçta. Yapılan bir araştırmaya göre; hamile veganlar için bebek kaybetme risklerini ortaya koyuyor.

Vegan anne adayları dikkat!

Veganların sağlıklı yaşam adı altında bitkisel kaynaklı beslenmeleri hamilelik dönemlerinde gebelik zehirlenme riskini 5 kat daha fazla arttırdığını ortaya koyuyor.

66 binden fazla anne adayının verilerinin Kopenhag Üniversitesi tarafından analiz edildiği çalışmalarda hamile kadınlarda gebelik zehirlenme risklerini ortaya koydu. Araştırmalarda vegan annelerin 240 gram daha hafif bebekler doğurdupu ortaya konarak sonuçların kritikliğini düşük protein alımına bağladı. 

DOĞUM SONRASI DA ÖNEMLİ 

Katılımcıların 4 gruba ayrıldığı araştırma; et ve hayvansal kaynaklı ürünlerden beslenen 65 bin 872 kişi, kırmızı et yemeyen balık ve kümes hayvanı tüketicisi 666 kişi ile vejeteryan 183 kişi, vegan 18 kişi üzerinden yapılmış. Gebelik zehirlenmesi üzerinden yapılan incelemeler normal besslenen annelerdeki riski yüzde2,15 olarak gösterirken bu risk vergan anne adayların yüzde 11,1 bazında seyrediyor.

Gebelik döneminde yüksek tansiyona bağlı sorunları daha fazla olan anne adaylarının biraz daha fazla dikkat etmesine neden oluyor.

Arştırmalarda sayıca az olan vegan sayısı da göz önünde tutularak bu araştırmaların doğru bir çizgide ilerlemesi adına incelemelerde doğum ve doğumdan sonraki döneminde önem arzettiği ifade edilmekte. 

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler