(Video) Diyarbakır'da termometreler 45 dereceyi gösterdi

Diyarbakır'da 45 dereceyi bulan sıcak havalar vatandaşı olumsuz etkiliyor. Uzmanların yaptığı araştırmalara göre, 2022 yılının tüm zamanların en sıcak yıllarından biri olacağı belirtilmişti. Diyarbakır'da da sabah saatlerinde dışarı bırakılan termometrede sıcaklık 45 derece, gölgede ise 40 dereceyi gösterdi.

(Video) Diyarbakır'da termometreler 45 dereceyi gösterdi

Diyarbakır'da 45 dereceyi bulan sıcak havalar vatandaşı olumsuz etkiliyor. Uzmanların yaptığı araştırmalara göre, 2022 yılının tüm zamanların en sıcak yıllarından biri olacağı belirtilmişti. Diyarbakır'da da sabah saatlerinde dışarı bırakılan termometrede sıcaklık 45 derece, gölgede ise 40 dereceyi gösterdi.

Aşırı sıcaklar nedeniyle tarihi mekanlar boşalırken, adeta hayalet şehri andıran kentte hayat durma noktasına geldi. Sıcaklardan bunalan çocuklar ise anne ve babalarının kontrolünde Anzele Parkının serin sularında serinlemeye çalıştı. 

Aşırı sıcakların insan üzerinde büyük bir sağlık problemine neden olduğunu belirten uzmanlar, özellikle güneşin etkili olduğu saat 11.00 ile 16.00 arasında sıcaklık nedeniyle aşırı ve hızlı biçimde sıvı kaybı oluşturduğunu bu nedenle tansiyon ve şeker hastası vatandaşlar ile çocukların çok fazla dışarıda bulunmamalarını önerdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz