Yaz Kur'an kursları başlıyor

Yaz Kur`an kurslarında kayıtlarının 11 Haziran Pazartesi günü, ilk Kurs Eğitim döneminin ise 18 Haziran`da başlayacağı açıklandı.

Yaz Kur'an kursları başlıyor

Yaz Kur`an Kursları ile ilgili hazırlıklar bitme aşamasına gelirken, Diyarbakır İl Müftülüğü 18 Haziran -17 Ağustos tarihleri arasında iki ay sürecek kurslarla ilgili seminerleri tamamlandı.

Diyarbakır İl Müftüsü Nimettullah Erdoğmuş, din görevlilerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da özveri ile çalışacaklarından emin olduğunu söyleyerek, tüm din görevlilerine yapacakları çalışmalardan ötürü şimdiden teşekkür etti.

YAZ KUR'AN KURSLARI

Tüm Türkiye`de olduğu gibi Diyarbakır'da da yaz kuran kursları 11 Haziran Pazartesi günü startını alacak. Bu tarihten itibaren kayıtlar yapılmaya başlanacak, 18 Haziran tarihinden itibaren ise eğitim verilmeye başlanacağını söyleyen Erdoğmuş, "Yaz Kur`an kurslarında okumak isteyen küçük çocuklar için velisinin muvafakatine bağlı olarak kursa müracaatlar Başkanlığın düzenlediği form dilekçe ile kabul edilecek. Ayrıca dilekçenin doldurulmasında beyan esas olup müracaat eden vatandaşlardan herhangi bir belge talep edilmeyecektir" dedi.

Toplumu din konusunda aydınlatmakla yükümlü olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, din eğitimi faaliyetlerini öncelikle camilerde ve Kur'an Kursları'nda yürütmeye çalıştığını ifade eden Erdoğmuş; "Söz konusu kurslarda; günde üç saat eğitim-öğretim yapılır. Bu sürenin iki saati Kur`an-ı Kerim ve meali, bir saati de itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersi için ayrılır" diye konuştu.

18 Haziran Pazartesi günü başlayacak Yaz Kuran Kursları, 3 dönem halinde 9 hafta sürecek ve 17 Ağustos Cuma günü sona erecek.

ÇERMİK'TE SEMİNER

Buarada, Çermik’te yaz Kur’an kurslarında görev alacak din görevlilerine eğitim verildi. Çermik İlçe Müftülüğü tarafından Kale ilköğretim okulu Toplantı Salonu’nda yaz Kur’an kurslarında görev alacak olan din görevlilerine seminer verildi. Din görevlilerine yaz Kur’an kursu ile ilgili eğitim İlçe Müftüsü M. Sadık Gür tarafından verildi. İlçe Müftüsü M. Sadık Gür, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl okulların tatile gitmesiyle yaz Kur’an kurslarının ülke genelinde açıldığına vurgu yaparak, bu yıl yaz Kur’an kurslarının 18 Haziran’da başlayacağını 17 Ağustos’ta ise sona ereceğini söyledi. Her sene bu kurslara hazırlık için 3 günlük bir seminer yapıldığını belirten İlçe Müftüsü M. Sadık Gür, seminer düzenlenmesindeki amacın, yaz Kur’an kurslarında görev yapacak personele yönelik eğitim ilkelerini belirlemek, uygulamada birlik sağlamak ve verimliliği arttırmak hedeflenmektedir. Bu seminere, yaz Kur’an kurslarında görev alacak tüm personel katılarak bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılacak dedi.

GÖRSEL MALZEMELER

Müftü M. Sadık Gür, bu yıl yaz Kur’an kurslarında geçen yıllardan farklı olarak daha fazla görsel malzemenin kullanımı amaçlandığını belirterek, bu amaçla 4 bin adet tecvitli Kur’an-ı Kerim Elifbası ve CD’lerin kursa katılacak kursiyerlere dağıtılacağını söyledi. Müftü Gür, bu yıl Kur’an kurslarına katılacak vatandaşlarda yaş sınırı aranmayacağına dikkat çekerek, vatandaşların Kur’an öğrenmeleri ve dini bilgilerini genişletmeleri amacıyla bu kurslara rağbet edeceklerine inandığını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler