Yıl Sonu Sergisi Beğeni kazandı

Nusaybin Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nce (ÇATOM) düzenlenen kurslarda hazırlanan ürünler bir sergi ile beğeniye sunuldu.

Yıl Sonu Sergisi Beğeni kazandı

ÇATOM binasında düzenlenen serginin açılışını Kaymakam Murat Girgin'in eşi Zeynep Girgin ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yardımcısı Sabahattin Genç yaptı.

Zeynep Girgin yaptığı konuşmada, ÇATOM'un 11 yıldır Nusaybin halkına çok güzel hizmetler verdiğini ve hizmetlerinin yaygınlaştığını ifade ederek, ÇATOM'un aynı zamanda kadın merkezlerine öncülük ettiğini söyledi.

ÇATOM sorumlusu Medine Samuk Şahin ise ilçede kadınlara yönelik bilgisayar, okuma ve yazma ile el sanatları, makine nakışları, kuaförlük, cilt bakımı, ev ekonomisi, resim kursları ve okul öncesi eğitim verdiklerini belirtti.

KADINLARIN FAALİYETLERİ

Sosyal faaliyetler olarak da Bağlama, gitar, tiyatro, folklor, satranç, geziler, sertifika törenleri ve aile ziyaretleri yaptıklarını anlatan Şahin, amaçlarının kadının toplumdaki statüsünü yükseltmek, öz güvenini artırmak ve kadına ekonomik özgürlüğünü kazandırmak olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Girgin ve diğer katılımcılar açılışını yaptıkları el sanatları, makine nakışları, kuaförlük, cilt bakımı, ev ekonomisi, resim kurslarında hazırlanan ürünlerden oluşan sergiyi gezdi.

Açılış töreni yerel kıyafetlerin sergilendiği defileyle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz