Zanaatkar babanın zanaatkar kızı birinci oldu

Aydın'ın Karacasu ilçesinde 8 kuşaktır seramikçilik yapan Ali Bardak'ın 22 yaşındaki kızı Mine Bardak, 'Uşak Üniversitesi 5'inci Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışması'na katılarak 245 eser arasından sıyrılarak birinciliği aldı.

Zanaatkar babanın zanaatkar kızı birinci oldu
Plastik damacanaya alternatif toprak damacana ile adını duyuran Karacasulu seramik ustası Ali Bardak'ın kendisi gibi zanaatkar olan kızı Mine Bardak, Karacasu'nun tarihi çömlek ocaklarında 8 kuşaktır babadan oğula geçen çömlekçiliğin kadınlar tarafından da başarıyla sürdürülebileceğini gösterdi. Babasından öğrendiği mesleği yüksek öğrenimle taçlandıran Mine Bardak'ın topraktan yaptığı eseri, Uşak Üniversitesi 5'inci Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışması'na sunulan 245 eser arasında birinci oldu.
'ÖZGÜVENİM YERİNE GELDİ'
31 Mayıs 2016 tarihinde kazandığı ödülün kendisi için sürpriz olduğunu kaydeden Mine Bardak duygularını şöyle dile getirdi:
"Daha önce Rotary Altın Testi Yarışması'na katılmıştım. Yarışmadan çok umutluydum. Derece gelmeyince hevesim kırıldı. Bu yarışmadan da hiç umudum yoktu. O yüzden bu yarışmaya son gün yapıp teslim ettiğim bir eserle katıldım. Ama eserim bana başarı ödülü kazandırdı. Çok mutluyum. Özgüvenim yerine geldi."
Bebekliğinden bu yana ocakların içinde büyüyen ve babası gibi mesleğine aşık biri olarak adeta toprakla dans eden genç kız, "İçinde büyüdüğüm mesleğime aşığım. Gözümü bu tornanın içinde açtım. İşimi yaparken çok keyif alıyorum. Toprakla oynamayı seviyorum. Bundan sonra da yarışmalara katılıp daha büyük derece ve ödüller almak istiyorum" diye konuştu.
EN BÜYÜK GURUR KAYNAĞI KIZI
Kızının başarılarıyla gurur duyduğunu belirten evli 2 çocuk babası 45 yaşındaki Ali Bardak da şunları söyledi:
"Kızım üniversite sınavlarına girip mesleği seçerken ona sadece yol gösterdik. Tercihi ona bıraktık. O bizim gösterdiğimiz yoldan yürüdü. Baba mesleğini seçti. Ben mutfakta yetiştim. Kızım ise hem mutfakta pişti hem de mektebini okudu. Çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Her babaya, her insana nasip olmaz. Onunla ne kadar gurur duysam azdır."
DHA

Kaynak: DHA