Zeki Alasya'yı kaybettik bu defa Şaka Yapma'dı!

İyi insanları birer birer uğurluyoruz. Bu iyi insanların son halkası ise Zeki Alasya oldu. Çocukluğumuz geçti onunla, onun filmleriyle. O güldüğünde güldük, ağladığında ağladık. Genelde güldürürdü ama filmlerinde güldürürken bile ağlatabiliyordu. O büyük sanatçı, oynadığı her karaktere hayat veriyordu, o anları bize gerçekmişçesine yansıtıyordu. En çok sevdiğimiz filmlerinden bir tanesiyde Şaka Yapma idi. Zeki Alasya hayatını kaybetti, bu defa şaka yapmadı.

Zeki Alasya'yı kaybettik bu defa Şaka Yapma'dı!

ŞEYHMUS ALTINDAĞ

Zeki Alasya ile güldük, yine onunla ağladık zaman zaman. Her oynadığı filmde büründüğü karakterleri adeta yaşatıyordu ünlü sanatçımız. Fenerbahçeli idi hem de koyu Fenerbahçeli, hasta denilecek derecede.

ŞAKA YAPMA

Zeki Alasya’nın en çok sevilen filmlerinden birisi de Şaka Yapma filmiydi. Zengin bir adamın, at arabacısı bir gence arabasıyla çarpmasıyla gelişen olayları konu alan bu komedi filminde, hastaneye kaldırılan yaralı gencin çok az ömrü kaldığı öğrenilir. Onun bu durumundan yararlanmak isteyen reklamcılar para kazanmak için bir yardım kampanyası başlatırlar ve olaylar komik bir şekilde gelişirdi. Zeki Alasya o filmde ailesine çevresine “Yahu şaka bu be reklam için para için her şey ölmüyorum” dese de ailesi gerçeği biliyor ve üzülüyordu. O filmde dahi Zeki Alasya’nın ölmesine üzülürken, şimdi gerçekten gitmesine nasıl üzülmeyelim ki.

Zeki Alasya bu defa Şaka yapmadı, reklam değildi, gerçekten gitti. Bazı filmlerinde de olur ya hani Metin Akpınar “Allaha ısmarladık Zeki” derdi. Allaha ısmarladık büyük usta, Allaha ısmarladık Zeki Alasya. Allaha ısmarladık Zeki… Mekanın cennet olsun.

İŞTE O ŞAKA YAPMA FİLMİ

Kaynak: Diyarbakır Söz