Zırhlı polis aracının çarptığı çocuk yaşamını yitirdi

Mardin'in Yeşilli ilçesinde operasyona giden polisleri taşıyan aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden çocuğun cenazesi defnedildi

Zırhlı polis aracının çarptığı çocuk yaşamını yitirdi

Mardin'in Yeşilli ilçesinde PKK'ya yönelik operasyona giden zırhlı polis aracının çarpması sonucu yaşamını yitiren 14 yaşındaki çocuk, toprağa verildi.

ZIRHLI ARACIN ÇARPTIĞI ÇOCUK

Alınan bilgiye göre, PKK’lıların Ömerli ilçesinde güvenlik güçlerine düzenlediği silahlı ve roketatarlı saldırıya müdahale için kent merkezinden hareket eden zırhlı polis aracı, Yeşilli ilçesi Bahçebaşı Mahallesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan Kerem İletmiş'e çarptı.

Kaza yerinde yaşamını yitiren İletmiş'in cenazesi, Mardin Devlet Hastanesindeki otopsi işleminin ardından Hacı Ahmet Demir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

AİLEYİ VALİ ZİYARET ETTİ

Kazanın ardından Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ile İletmiş ailesinin evine taziye ziyaretine gitti.

Ailenin acısını yürekten paylaştıklarını ifade eden Koçak, acılı aileye ve Yeşilli halkına taziyelerini iletti.

Kazanın asıl sebebinin terör örgüt olduğuna dikkati çeken Koçak, "Acılı günlerde beraber olmak milletimize has bir kültürdür. Bizler, acıları paylaşarak azaltıyoruz. Bu aile de bizim kardeşimizdir. Allah sabır versin, içimiz yanıyor. Bu, bir kazadır. Bu kazanın asıl sebebi terördür. Bu kazaya neden olan bölücü terör örgütünün olayı istismar etmeye kalkması, terörün alçak yüzünü göstermektedir" şeklinde konuştu.

NUSAYBİN'DEKİ OPERASYON

 Nusaybin İlçesi'nde, perşembe günü sokağa çıkma yasağıyla birlikte güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar sürüyor. 2 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı ilçe merkezinde zaman zaman silah sesleri duyuluyor. Operasyonlar devam ederken, yeni asker ve polis sevkiyatının yapıldığı ilçe merkezinde 3G bağlantısı tamamen kesilirken, gazeteciler dahil hiç bir sivilin sokağa çıkmasına izin verilmiyor.

İLÇEDE GIDA SIKINTISI VAR

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle uluslararası İpek Yolu da araç geçişlerine kapatılırken, Nusaybin'deki Fırat, Abdulkadir Paşa, Dicle, Yenişehir, Kışla, Barış ve Yenituran mahallelerinde oturanların gıda sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığı ileri sürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz