“BU TAKIMI DÜŞÜRMEYE HAKKINIZ YOK”

Diyarbekirspor, bir spor kulübünün ödeyebileceği her türlü bedeli ödeyerek 2.Lig’e çıktı. Konya’da Menemenspor’a son dakika golüyle finalde yenildi, Ankara’da finalde penaltılarla Ofspor’a kaybetti, İstanbul’da uzatmada öne geçip ardında iki gol yiyerek Sakaryaspor’a teslim oldu, hakeza yine İstanbul’da uzatmalarda Ankara Demirspor’a mağlup olarak 8 sezonda 4 final kaybetti. Her defasında 2.Lig’in kapısından döndü. Kaybedilen yıllara harcanan paraları da eklesek ortaya neler çıkar. 3.Lig, Diyarbekirspor için “lanetli bir lig “ haline gelmişti. İşte bu çileye 2 sezon önce son verildi. Play-Off’a gerek kalmadan ligde doğrudan şampiyon olarak hedefe ulaştı. Bu da tabi kolay olmadı. Bucaspor 1928’le girdiği amansız şampiyonluk yarışında son nefeste şampiyonluk ipini göğüsledi. Deplasmanda hiç yenilmeyerek ve liglerin hatta Avrupa’nın en az gol yiyen takımı ünvanıyla bunu başardı.

Geçen sezon sancılı geçen 2.Lig’deki ilk sezonunda yapılan hatalara rağmen ligde kalmayı başardı. Ancak bu sezon ilk yarı tam bir kabus şeklinde geçti. 19 maçta sadece 1 kez galip gelebildi. İlk haftadaki Uşakspor galibiyeti haricinde 3 puana hasret kaldı. İlk devreyi en büyük düşme adaylarından biri olarak tamamladı.

Şimdi ikinci yarı maratonu başlayacak. Tarihi bir süreç olacak.”Ya herro, ya merro” gibi bir şey. Ya kendi ipini çekecek, ya da hayata tutunacak. Lig çıkmak çok zor, düşmek ise kolay. 8 yılın sonunda kaybedilen onca finalin ardında ancak lig çıkabildiğini unutmaması lazım. Maddi, manevi anlamda ne yapılması gerekiyorsa yapılması lazım. Yönetimden futbolcu, teknik heyet ve şehir halkına kadar herkesin bunu idrak etmesi şart. 4 takım küme düşecek. Yani 4 takımı geçmek zorundasınız. Olur mu ? Kolay değil ama imkansız da değil. Her maç final havasında olacak. Hele ki ilk 4 maç çok çok önemli. Çünkü kendi rakiplerinle oynayacaksın. İyi bir başlangıç çok şeyi değiştirir. Şu ana kadar 4 takviye yapıldı. Deneyimli kaleci Zülküf Özer ve diğer 3 transfer bilinen iyi oyuncular. Takıma çok şey katacaklardır. Ama yetmez. En az 4-5 kaliteli takviye daha yapılması lazım. Teknik direktör tercihi bana göre yerinde oldu. Taner Araz ,Bayburt’ta çok iyi işler yaptı. Buraya da elini taşın altına sokarak ve riski göze alarak geldi. Başarılı olacağına inanıyorum. Fakat dediğim gibi herkesin elini taşın altına sokması, kenetlenmesi ve bu işe katkıda bulunması lazım. Elbirliğiyle bu takım ayağa kaldırılır. Başlıkta da dediğim gibi” bu takımı düşürmeye hakkınız yok.” Ortada bir emek ve ödenen bedeller var. Bu sezonun kurtarılması şampiyonluk kadar, hatta daha fazla değerli olur. Tarihi yeniden yazmak gibi bir şey olur. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum.

Bol şanslar ve başarılar Diyarbekirspor !