2004 yılıydı

2004 yılıydı. Bölgenin futboldaki efsanesi, sevinç kaynağı, umudu ve gururu Diyarbakırspor Süper Lig’deydi.

Kent ahalisinin yanı sıra genel yayın yönetmenimiz Ömer Büyüktimur, ısrarla bir konuyu gündeme getiriyordu. “Yarım asırlık kulübün tek bir dikili ağacı yok.” Bu eleştiriler devam ederken dönemin valisi Efkan Ala’dan herkesi heyecanlandıran bir açıklama geldi.

Hayırsever bir vatandaş, Şanlıurfa yolu Pirinçlik mevkisinde bulunan 100 dönümlük arsayı Diyarbakırspor’a bağışlamıştı.

Dönemin TFF Başkanı Haluk Ulusoy, kent yönetimi ve kulüp yönetimi arsanın olduğu bölgeye kadar giderek tesis için ön inceleme bile başlattı.

Yine genel yayın yönetmenimiz Ömer Büyüktimur, yıllar sonrasını tahmin etmiş olacak ki ciddi bir tehlikeye dikkat çekerek dönemin idarecilerini, kent yönetimini uyaran bir yazı kaleme aldı.

”Bugün bu arsanın üzerine şerh koymazsanız, yarın gelecek her hangi kötü niyetli bir yönetim satışa çıkarıp kötü emellerine alet edebilir.” Derken Vali Ala, müjdeyi verdi ve “satılamaz” şerhinin tapuya konulduğunu ifade etti.

Daha sonra gelen kötü niyetli bir çok yönetim arsaya göz koydu. Satmak için defalarca girişimlerde bulundu ancak her defasında şerh maddesine takıldı. Arsa üzerinde hesaplar bir anlamda Diyarbakırspor’un sonunu hazırladı diyebiliriz.

Koca kulüp amatörün en dibine kadar düştü, kapanmak üzereyken sonra iyi niyetli bir avuç insan tarafından canlandırıldı.

Üç yıl üst üste lig çıkarak profesyonel ligin eşiğine kadar geldi, final kaybetti. 3.Lig’e ramak kala başaramadı ancak geçen yıl yine kötü yönetilerek küme düştü.

Bugünlerde son 18 yılda olduğu gibi yine arsa olayı gündemde. Eski başkan Şehmus Akyıl, sosyal medyada bir paylaşım yaptı, mahkeme tutanağını gösterdi. Ve sonrasında kıyamet koptu.

Akyıl’ın gösterdiği yazıya göre mevcut yönetim arsa üzerindeki şerhin kaldırılması için avukatlar aracılığıyla mahkemeye başvurmuş. Bununla ilgili mahkeme tutanağını belge olarak paylaştı.

Çok önemli bir iddia. Kesinliği konusunda söz söylemesi gereken suçlanan taraf yani mevcut yönetim. Bu konuda açıklama yapmaları lazım. Aksi takdirde yenilir yutulur gibi değil.

O arsa Diyarbakırspor’un geleceğidir, umududur, bugün olmasa da yarınlarda kulübün önünü açmaya yarayacak en büyük kaynaktır. Heba edilmemesi ve kötü amaçla değerlendirilmemesi lazım.

Yönetimin varsa böyle bir niyeti nedenleriyle beraber kamuoyuna açıklamaları lazım. Yoksa bu hamur çok su kaldırır.