AMEDSPOR İÇİN HER MAÇ FİNAL

Diyarbakır, Amedspor’un bu sezon gösterdiği başarılı performansla yıllar sonra şampiyonluk ritmini yakalamış durumda.12 maçtır yenilmiyor ve iki haftadır averajla da olsa ligin zirvesinde. Esenler Erokspor, Çorum FK gibi şampiyonluk yarışındaki önemli rakiplerini deplasmanda mağlup etti. Tek yenilgisini, bir başka zirve adayı olan Şanlıurfaspor’dan aldı. Üçüncü haftadaki Şanlıurfa maçından sonra bir daha yenilmedi. İstikrarlı bir çizgi yakalamış durumda. Başarı için en önemli husus, takım olabilmek ve bunu da Amedspor başardı. Takım olarak sezona erken hazırlanmanın, doğru planlama yapmanın semeresini topluyor diyebiliriz. Gruptaki takımlar içerisinde geçen sezonun sonunda bir sonraki sezona yani bu sezona dair en doğru ve zamanında hazırlık planı oluşturan takım Amedspor olmuştu. Penaltılarla kaybedilen Play-Off’un hemen ardında yas tutup karalar bağlamak yerine sezondan ders çıkarıp bir sonraki sezon için “Play-Off olmadan doğrudan nasıl 1.Lig’e çıkarız?” hesabını yaptı kulüp ve camia. Yönetim güçlendirildi, teknik heyetle devam edildi, kadronun iskeleti korundu, teknik heyet-yönetim uyumuyla gerekli takviyeler yapıldı. Diğer takımlar kongre yaparken, Amedspor ise transferi tamamlayıp kamp çalışmalarına başlamıştı. Kafalar rahat olunca, huzur ve sükûnet hakim olunca bunun sahaya yansımaları da çok zor olmadı.

Evet belki takım çok üst düzey futbol oynamıyor, taraftarlara ayak üstüne ayak atıp maç izletme imkanı sunmuyor, bazen sancı çekiyor ama ne olurda olsun takım ruhunu sahaya yansıtarak istediği sonuçları almasını biliyor. Lig yarışında önemli olan zaten bu.

Peki, takımın eksikleri yok mu? Elbette var. Mesela savunma alternatifsiz, hücüm sağ ve sol kanadında sıkıntı var, forvetler gol atamıyor. Şu ana kadar takımın gol yükünü orta alan oyuncuları çekti. Bu böyle gitmez elbette. Teknik heyetin buna dair muhakkak bir çözüm planı vardır. Sezonun ikinci devresi çok daha çetin geçecek. Puanlar birbirine çok yakın. Bir hafta lider, bir sonraki hafta 4’üncü bile olabilirsiniz. Yarışı önde tamamlamak için mevcüt kadroyu güçlendirmek lazım. Ama ondan önce ilk yarıda kalan 3 maçı kazanıp devre arasına puan avantajıyla lider girmek lazım. Amedspor için bundan sonra her maç final olacak. İlk final da bu haftaki Erzincan maçı. Rakip istikrarsız ve dengesiz bir görüntü çiziyor. Maçın büyük stadyuma alınması taraftar desteği açısından ciddi bir avantaj. Bu avantajı bundan sonra her maçta ortaya koymak hiç kuşkusuz Amedspor’u hedefe yaklaştıracaktır.