AMEDSPOR, PLAY-OFF’TA NE YAPAR?

Amedspor, şampiyonluk beklediği ve aslında sezon içerisinde çok yaklaştığı şampiyonluğu kendi hataları sonucu kaybetti diyebiliriz. Sezonun ilk yarısında umut veren takım, ikinci yarıda hayal kırıklığı yarattı. Elindeki büyük fikstür avantajını kullanamadı. Akıl almaz saha sonuçları aldı. Bazı yenilgiler adeta travma meydana getirdi. Bunlardan biri kuşkusuz Bursa ekibi İnegölspor’a karşı alınan yenilgi.

Bu yenilgi hem Amedspor’da hem komşu kent Batman’da derin bir kırılma meydana getirdi. Her iki şehir de bu sonucu hazmetmiş değil. Bilhassa küme düşen Batman, bundan dolayı Amedspor’a yönelik ağır suçlamalar getiriyor, halkın yoğun bir tepkisi var. Uzun yıllar unutulacak gibi de durmuyor. Amedspor, ne yapıp edip bu maçı kazanmalıydı. Bunun bedelinin ağır olacağı hesaba katılmalıydı.

Ne yazık ki Amedspor bu anlamda iyi bir sınav vermedi. Batman’ın küme düşmesini sadece bu maça bağlamak da tam bir garabet. Petrolspor, üç hafta önce ligde hiçbir iddiası olmayan Menemen FK karşısında 2-1 öndeyken son dakikada golü yemeseydi belki de bugün bunlar konuşulmayacaktı ve takım da ligde kalacaktı. Petrolspor, bunun gibi çok basit puan kayıpları yaşadı.

Batman şehrinin bunları iyi analiz etmesi lazım. Amedspor, elbette İnegölspor maçını kazanmalıydı ancak küme düşmenin tek nedeni olarak bunu göstermek futbolun gerçekleriyle bağdaşmaz.

Gelelim Amedspor’un Play-Off mücadelesine. Sezonun ikinci yarısında çok büyük düşüş yaşayan Amedspor’un Play-Off performansı merak ediliyor. Doğrusu biz de merak ediyoruz.

Play-Off’un formatı önceki sezonlara göre değişti. Daha önce 2,3,4 ve 5. Takımlar Play-Off oynamaya hak kazanıyordu. Bu sezon bundan farklı olarak grup ikincileri doğrudan 3.tura yükselecek, 3,4,5 ve 6.takımlar Play-Off oynayacak.

1.tur maçları tek maçlı olacak. Amedspor, ikincilik şansını kaçırdı ancak 1.tur maçını kendi sahasında oynama avantajına sahip. Telafisi olmayan bir maç. Tek avantaj saha ve seyirci olacak. Turu geçen takım ya 90 dakikada, ya 120 dakikada ya da penaltılarda belli olacak.

Yani bu akşam Diyarbakır Stadı’nda bir takım üst tura yükselecek. İki takım arasında normal sezonda oynanan iki maçı da 24Erzincanspor kazandı. Rakibin başında Amedspor’u bilen ve Amedspor’un kadro yapılanmasını yapan Ahmet Yıldırım var. Genç ve dinamik bir rakip. Ancak Amedspor’un çok daha fazla artıları var.

Tecrübeli bir kadro. Takımı ateşleyen bir taraftar. Bu ikisi bütünleşirse Amedspor turu geçer. Özetle tur için anahtar Amedspor’un elinde. Yeter ki takım doğru oynasın, cesur oynasın. Bu maçın telafisi yok. Hata yapan elenecek. Hem dikkatli, hem cesur oynamak zorundasınız.

Haydi rast gele Amedspor !