AMEDSPOR YİNE BİR ADIM ÖNDE

Amedspor’da son yıllarda düzenli işleyen ve bir çok kulübe örnek olan bir işleyiş var. Geçen sezon kaybedilen Play-Off’un ardında zaman kaybedilmeden yeni sezon hazırlıklarına başlanmış, kongrede yönetim güçlendirilmiş, teknik heyetle yola devam edilmiş ve futbolcu kadrosunun iskelet yapısı korunarak sezon öncesi çalışmalara erken başlanmıştı. Oluşan bu huzur ortamı semeresini sezonun ilk devresine verdi. İstikrarlı bir grafik çizen takım, devreyi en güçlü şampiyonluk adaylarından biri olarak tamamladı.

Sezon başındaki bu doğru işleyiş ve planlama devre arasında da devam ediyor. Devre biter bitmez takımdan ayrılan futbolcular belirlendi. Çok doğru bir yaklaşımla bu isimlere sosyal medya üzerinden teşekkür edildi. Her kulübün bunları yapması lazım aslında. Emek verene vefa göstermek ve güzel duygularla ayrılmak takdire şayan bir olay. Sonrasında 3 nokta transfer yapıldı. Gelen 3 isim de takımın ihtiyacını yansıtıyor. Takım, devre arası çalışmalarını Antalya’da huzurlu bir ortamda sürdürüyor. Forvete takviye yapılacak. Tayyip Kanarya ayrıldı, ayrılmasaydı da nokta bir forvet eksikliği vardı takımda. Anladığım kadarıyla deneyimli ve gol yollarında etkili bir isim için çalışılıyor. Eren Derdiyok gelirse harika olur. Taraftarların üzerinde de ciddi etkisi olur diye düşünüyorum. Ama Eren olmasa benim düşüncem Boluspor’dan Ozan Papaker’in en azından kiralanması. Hedefiniz şampiyonluksa büyük düşünmek zorundasınız.

Amedspor’un yakaladığı istikrar ve ortaya koyduğu doğru planlamada öne çıkan isimler var. Başta Ticaret Ve Sanayi Odası olmak üzere iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının bu zorlu dönemde elini taşın altına koymuş olması maddi açıdan çok değerli. Ancak yöneticilerin de hakkını teslim etmek lazım. Başarı için tüm enerjilerini ortaya koyduklarına şahidiz. Başkan Selahattin Yıldırım çok zorlu bir süreci başarıyla idare ediyor. Özel işlerine ayırmadığı zamanı kulübe ayırıyor. Başkanvekili Ömer Elaldı. Genç ve enerjik. Mesaisini de zamanını da maddi gücünü de bu işe ayırmış durumda.  Hacıbaba Pastaneleri bu zorlu süreçte can suyu oldu, kulübe sponsor olarak maddi ve manevi destek sağladı. Sağlamaya da devam ediyor. Doğduğun ve doyduğun şehirde kazandığını şehrin spor kulübüne destek olarak değerlendirmek anlamlı bir olay. Dileğimiz bu sayının artmasıdır.

15 Ocak’ta sezonun ikinci yarısı başlayacak. İlk maç Isparta 32Spor’la Diyarbakır’da. Şimdiden başarılar diliyoruz.

Bir sonraki yazımızda Diyarbekirspor’un devre arası çalışmalarını kaleme alacağız.

Selam ve hürmetle kalınız.