AMEDSPOR’UN İLK YARI PERFORMANSI

Bu sezon değişik bir futbol iklimi yaşıyoruz. Tarihte bir ilke tanıklık ediyoruz. Dünya Kupası ilk kez kış dönemine denk geldi. Katar’daki organizasyon nedeniyle Süper Lig’e alışık olmadığımız dönemde 40 günlük ara verildi. Diğer liglerde ise heyecan devam etti. 2.Lig ve 3.Lig’de sezonun ilk yarısı geçen hafta tamamlandı. 2.Lig Beyaz Grup’ta inanılmaz bir yarış var. 8 takımın puanı birbirine yakın ve şampiyonluk yarışını adeta nefes nefes yaşıyorlar. Bu takımlardan biri Amedspor. 18 maçta elde edilen 34 puan var. Kendi sahasında Erzincan ve deplasmanda Şanlıurfa’ya yenildi. Geriye kalan 16 maçta yenilmedi. 28 gol atıp kalesinde 14 gol gördü. Takımın gol yükünü orta alan oyuncuları çekti. Serdar Eylik, Mehmet Alaeddinoğlu, Okan Deniz, Mansur gibi isimler golleriyle hayat verdi. Forvetler beklentilerin altında kaldı. Savunmanın başarılı bir grafiği var. Her ne kadar Hüseyin Güngör son haftalarda sakatlığı nedeniyle forma giyemese de Cenk, Emre ve Gökhan Köseoğlu bu açığı kapatmaya çalıştı. Takım hücüm ve savunmada dengeli bir profil çizdi. Bazı mevkilerde alternatif oyuncu eksikliği yaşanmasına rağmen takım ilk yarıyı bir şampiyon adayı gibi geçirdi. Geriye düştüğü maçları çevirmesini bildi. Kötü oynadığı maçlarda da puanlar aldı. Bu da hedefe kilitlenen bir takım için oldukça değerli.

Peki şimdi ne yapılmalı ?

Her şeyden önce şunun altını çizelim. Sezonun ikinci yarıları her zaman zorlu geçer. Hele ki böyle bir grupta iş hiç kolay değil. Her açıdan çok güçlü olmak zorundasınız. Amedspor’un deplasmanda yendiği Esenler Erokspor, Çorum FK gibi takımların yanı sıra 2-0 geriden gelip 2-2 berabere kaldığı Düzcespor ve yenildiği Şanlıurfaspor, Diyarbakır’a gelecek. Bu anlamda ciddi bir fikstür avantajı var. Amedspor, muhteşem taraftarıyla bunu lehine çevirebilir.

Takımın kadro zenginliğini artırması şart. Alternatif bir kaleci, iyi bir stoper,orta alanda oyun kurucu ve gol yüzdesi yüksek bir forvet olmak üzere en az 4-5 takviye yapılması gerektiğini düşünüyorum. Tabi bunlar benim tespitlerim ve değerlendirmelerim. Takımın teknik patronu Ahmet Yıldırım hocamın mutlaka kendine göre planı vardır. Bir de işin mali boyutunu ve devre arası transferinin zorluğunu hesaba katmak lazım. Kimse iyi oyuncusunu kaybetmek istemez. Gelecek oyuncu da nokta olmalı ve bunun için mali açıdan güçlü olmak şart. Bir de bölgesel handikaplar var. Örneğin oyuncu önce İstanbul’u ya da batıdaki başka şehri, sonra bizim bölgeyi tercih eder. Amedspor’un, kendisini tercih edecek ve her şeyi kabul ederek gelecek, yüreğini ortaya koyacak oyunculara ihtiyacı var.

Doğru bir transfer politikası ve sonrasında yapılacak huzurlu devre arası çalışma programı, nihayetinde de ikinci yarıda kenetlenecek olan bir camia görüntüsü yılların özlemi olan şampiyonluğu bu kadim kente getirecektir.

Dediğim gibi kolay olmayacak. Çetin olacak, çok engel olacak. Zaten güzel olan da zoru başarmak değil mi?

Bir sonraki yazımızda ise ateş çemberinde yer alan Diyarbekirspor’u kaleme alacağız.

Sağlık ve huzurla kalınız.