ANLAMAK GERÇEKTEN ZOR!

Süper ligdeki bir haftalık ara son buluyor. futbol severlerin dört gözle beklediği lig maçları haftasonu itibarıyla oynanmaya başlayacak. Tabii 5 Şubat’ta sona erecek olan ara transfer dönemi de oldukça hareketli geçiyor. Gelenler, gidenler, sözleşmesi feshedilenler…

Anlayacağınız ara transfer dönemi bir hayli dikkat çekici. Benim en çok dikkatimi çeken Galatasaray’ın kaleci ve forvet transferi. Önce kaleci transferini konuşalım. Allah aşkına koskoca ülkemizde 1999 doğumlu genç ve yetenekli bir kaleci bulamadınız da gidip İspanya’dan Barcelona’nın B takımı kalecisini getiriyorsunuz. Bakın, dikkatinizi çekerim kalecinin iyi olması kötü olması yetenekli olmasıyla alakalı herhangi bir yorum yapmıyorum. Sadece merak ediyorum, gerçekten Türkiye’de kalecimiz yok mu? Bütün yetenekli yerli kaleciler sadece Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’da mı yani?

Anlaşılması zor bir durum gerçekten…

TÜRK FUTBOL TARİHİNİN EN BÜYÜK TRANSFER HATASI

Bilmem bana katılır mısınız Galatasaray’ın Bafetimbi Gomis’le daha önce yollarını ayırması sizce de Türk futbol tarihinin en büyük transfer hatalarından biri değil midir? Tek başına takımı sırtlayıp şampiyon yapmış bir forvetin takımdan gönderilmesi ne kadar da şaşırtıcı değil mi?

Neymiş?

Çok para istemiş, efendim Galatasaray bu paraları veremezmiş? Eee, gidip 13 milyon euro verip daha hiçbir faydasını göremediğiniz Diagne’yi transfer etmek hangi aklın ürünüydü? Şimdiyse Burak Elmas yönetimi Fatih Terim’i gönderdikten sonra transfer yapmaya çalışıyor, Gomis’i getiriyor, kaleci getiriyor, ortasaha oyuncusu da transfer edilecek görünüşe göre. Peki, o zaman bu transferler yapılacaktı ise neden Terim’i gönderdiniz?

Velhasıl, hem Galatasaray’a hem de Türk futboluna maalesef akıl sır erdirilemiyor.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ’IN SESSİZLİĞİ

Ara transfer dönemini sessiz geçiren Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ligde nasıl bir mücadele ortaya koyacağını merak ediyorum ben de sizler gibi. Tabii ki bu iki takımın hem oyun olarak hem de puan olarak Galatasaray’dan çok daha iyi yerlerde olduğu aşikâr. Ali Koç’un UEFA listesini bildirmeye ramak kala Alanyaspor’la Efecan pazarlığına girişmesi de bir acayip. Neden bu kadar bekliyorlar acaba, koskoca Süper Lig’in koskoca takımı Fenerbahçe bir yerli oyuncu alamıyor mu? Belki de Ali Koç fiyatı düşük bulmuştur(!)

Hatırlarsınız İrfan Can Kahveci transferini, Galatasaray “Biz ilgileniyoruz deyince” Sayın Ali Koç devreye girip oldukça yüksek bir meblağla transferi bitirmişti. Acaba Efecan Karaca’yla Galatasaray ilgilenmediği için mi Sayın Koç ağırdan alıyor? Olabilir ne dersiniz…

Bu hafta süper ligdeki maçlar çekişmeli geçecek gibi görünüyor, bakalım sonuçlardan sonra tekrar görüşmek üzere, esen kalın.