BİRİ KURTARDI, DİĞERİ BATIRDI

2.Lig’de yer alan Diyarbakır takımları ligin sonuna doğru kritik haftalar yaşamaya devam ediyor. Her maç ayrı bir final. Telafisi olmayan haftalar. Bir puanın, hatta bir golün bile sezon sonu hesapları için büyük anlamı var.

Kırmızı Grup’ta küme düşme hattına yaklaşmak istemeyen Diyarbekirspor, bu yarıştaki en ideal rakiplerinden Turgutluspor’la zorluk derecesi çok yüksek bir 100 dakika oynadı. Evet maçlar 90 dakika ama bu maç 100 dakika oynandı.

Maç öyle bir mücadeleye sahne oldu ki özellikle ikinci yarısı sinir harbine dönüştü. Kora kor mücadele, zaman zaman sakatlıklar, 1 kırmızı ve 8 sarı kart. Hakemin son düdüğüne kadar tribündekiler tam bir adrenalin yaşadı.

Golü atanın kazanacağı bir maçtı. İkinci yarıda penaltı ile de olsa aslanın midesinden 3 puanı çıkaran Diyarbekirspor oldu. Takım halinde çok iyi bir mücadele ortaya koyan Diyarbekirspor’u ateşleyen ise bu sezon ilk kez bu kadar maça ilgi gösteren 5 bine yakın coşkulu taraftar oldu.

Diyarbekirspor, sırat köprüsünü geçmiş gibi görünse de kalan 5 hafta yine de çok önemli. Muhtemelen haneye yazılacak bir 3 puan daha bu sezonun kurtarılmasını sağlayacaktır.

Beyaz Grup’ta Play-Off potası içerisinde yer alan Amedspor, çok rahat kazanabileceği maçı basit bir hata ile berabere tamamladı. Bu iki puan 5 hafta sonra çok lazım olacak.

Erken golü kalesinde görmesine rağmen pozitif bir futbol ortaya koyarak sahada bunu rakibine kabul ettiren Amedspor, ikinci yarıda galibiyet golünü bulduktan sonra girdiği net pozisyonlarda hovardaca hareket etmenin bedelini son anlarda bariz savunma hatasından yediği golle ağır ödedi.

Şimdi kalan 5 maçın neredeyse yüzde 90’ı final havasında olacak. Öncelikle Pazar günü Diyarbakır’da 24 Erzincanspor, ardında deplasmanda Tarsus İdman Yurdu, bir sonraki hafta Diyarbakır’da Isparta 32Spor.

Bu 3 maçta elde edilecek sonuçlar Amedspor’un Play-Off yolculuğunu netleştirecek.Daha sonra tabi deplasmanda Akhisarspor ve iç sahadaki sezonun son maçı olan şampiyon Pendikspor’la yapılacak maç var.

Zor bir süreç ama ben Amedspor’un tam bir kenetlenme ile bu süreci lehine çevireceğini düşünüyorum.