BU AYIP HEPİMİZE/HEPİNİZE YETER

Diyarbakır takımları daha önce maddi sıkıntılardan kaynaklı deplasmana gidememe ve futbolcuların idmana çıkamama skandallarıyla çok gündeme geldi. Bu alandaki sicilimiz hayli kabarık. Özellikle de Diyarbakırspor’un Süper Lig’den amatöre doğru yuvarlanma sürecinde bu konularla alakalı epey yüksek ihtisas yapmış bir kentiz. Bu haberleri verirken biz utanırdık ama kentin söz sahiplerinin ar damarları pek çatlamazdı. Kent milliyetçiliği konusunda Türkiye sıralamasında en diplerde olunca haliyle bir çok değerimiz ve ortak paydamız gibi sporda da sınıfta kalıyoruz.

Şimdi çok daha farklı bir utanç vesikasıyla karşı karşıyayız. Geçtiğimiz günlerde de kaleme almıştık.2.Lig takımımız Diyarbekirspor’un ismini taşıdığı şehirde kalacağı tesisi yok. Kulüp, on yıldır dünyaları harcadı ama bir tesis yapmadı. Bu ayıp ilk önce kulübün idaresine yazar. Ve sonra..Tabi ki bu kenti her alanda sahipsiz bırakan siyasetçilere, kurumlara, bürokratlara yazar. Kendi tesisini yapmadı diye biz kızıyoruz kulübün idaresine ama sizin göreviniz onlara kızmak değil. Sizin göreviniz çözüm üretmek. 2.Lig takımınız bir tesis bulamıyorsa o zaman siz neden o koltuklarda oturuyorsunuz? Kulübün başka şehirde kalıp maçtan maça gelmesi ciddi bir seçenek. Bunun konuşulması bile başlı başına ayıplı bir durum. Türkiye halkına ne cevap vereceksiniz? “Biz kulübe kızdık. Neden tesisini yapmadınız diye tavır koyduk” diye mi savunma yapacaksınız ?

Bu kente bu kötülüğü yapmaya kimsenin hakkı yok. Ne kulübü yönetenlerin, ne şehirde söz sahibi olanların. Bu yüzden henüz vakit varken bir an önce bu ayıp tablosuna son verilsin. Yoksa ne tarihe, ne de gelecek nesillere hesap veremezsiniz. Kendinize de kente de yazık edersiniz.