ÇORUM MAÇI KIRILMA MAÇI

Sezonun ikinci yarısının ilk 6 maçında hayal kırıklığı yaşayan Amedspor, son iki maçını kazanarak kendine geldi. Önce iç sahada alınan Nazilli Belediyespor galibiyeti, ardında Batman’a Petrolspor’a karşı elde edilen 3 puan kötü havayı dağıttı. 1 maçı fazla da olsa liderin 1 puan gerisinde. Bugün lideri konuk edecek. Çorum karşısında alınacak galibiyet her şeyi tersine çevirecek, iplerin yeniden ele alınmasını sağlayacak. Çorum FK ligin favorilerinden biri. Çok önemli transferler yaptılar. Çok büyük bütçe harcadılar. Ancak lider de olsa işler pek yolunda gitmiyor. 10 kişi kalmış Afyon karşısında yenilgiden son dakika golüyle kurtuldu. Çok önemli oyuncuları sakat ve cezalı. Diyarbakır’a sıkıntılı geliyorlar.

Amedspor’da ise moraller yüksek. Batman maçındaki vasat futbol tepki toplasa da takım iki maçta 6 puan aldı. Eyüpcan dışında eksik oyuncu yok. Çok önemli seyirci avantajına sahip olacak. O atmosfer önemli bir fark oluşturacak. Kolay maç olmayacak,çünkü eksik de olsa rakibin gücü ortada. Ama önde kurulacak baskı, orta alan hakimiyeti ve hücumdaki başarılı varyasyonlar galibiyeti getirir. Takımın her şeyden önce sakin oynaması lazım. Çok deneyimli oyuncular var. Maç içerisinde bunu hissettirmeleri lazım. Ben açıkçası bu maçtan çok umutluyum. Ama rakibin eksiklerine de aldanmamak gerekir. Bazen eksik gelen takım daha tehlikeli olur. Forma şansı bulan takım kendini göstermek ister. Bu yüzden her şeyden önce maçın hakemin son düdüğüyle sona ereceğini düşünerek oynamalı Amedspor. Ahmet Yıldırım ve ekibine büyük iş düşüyor. Aynı zamanda strateji ve hamle maçı olacak.Rakibin doğru analiz edilmesi ve oyun içinde doğru dokunuşlar yapılması şart.

Bu arada seyirciye de uyarımız olsun. Takım daha önce 2 kez ceza aldı. En ufak bir olayda yine ceza gelir. Bu da takıma zarar verir. Tribünde herkesin bu bilinçte olması şart.

Güzel futbol ve centilmence bir maç olmasını diliyorum.