DİYARBAKIR, BU HAYALİN PEŞİNDE KOŞMALI

Diyarbakır, 16 Kasım’da tarihi bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Daha önce burada iki kupa finali oynandı ancak uluslararası çapta bir organizasyon ilk kez yapılacak. Türkiye-İskoçya maçı her ne kadar “özel” olsa da nihayetinde bir milli maç ve milli maçlar FİFA düzeyinde resmi sayılmaktadır. Dünyanın öbür ucundan 1100 insan gelecek. Uluslararası medyanın gözü burada olacak. Milyonlarca insan kentimiz ve bölgemiz hakkında bilgi sahibi olacak. Diyarbakır’ın medeniyetler kenti olduğu bir kez daha anlaşılacak.

Bunu salt bir maç olarak okumamak lazım. Daha ötesini düşünmek ve ona göre hareket etmek lazım. Bu fırsatı 7’den 77’ye kadar hepimiz iyi göstermek zorundayız.

Son dönemlerde gerek ülkemizde, gerekse bölgemizde çok önemli spor yatırımları yapıldı, eserler kazandırıldı. Bunlardan biri de kuşkusuz Diyarbakır Stadyumu’dur. Ambiansı mükemmel. Bazı eksikleri vardı, onlar da inşallah tamamlanıyor. Şehir organizasyona hazır. Maça yoğun bir ilgi var. 7 binden fazla insanın dışarıdan gelmesi bekleniyor. Kentin ekonomisi canlanacak. Kazanan esnafımız, tüccarımız,insanımız ve özetle şehrimiz olacak. Ben inanıyorum ki Çarşamba akşamı tribünleri dolduracak 30-35 bin insanın ellerindeki Türkiye bayraklarıyla verecekleri mesaj tüm dünyada yankı bulacak. Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin coşkusu olacak. Diyarbakır, bu tür organizasyonların üstesinden başarıyla geleceğini gösterecek.

Çok daha önemli bir mesaj da kanaatimce şöyle olacak. Diyarbakır, bu statta uluslararası düzeyde başarılar elde edecek bir Diyarbakır takımını hak ettiğinin mesajını verecek. Bu işe sponsor olmak isteyen, spora yatırım yapmak isteyen firma ve iş dünyasının hevesi artacak ! Bu şehir bunu fazlasıyla hak ediyor. Yeter ki gücümüzün farkında olalım ! Hayallerimizin peşinde koşmasını bilelim !