DİYARBAKIR, SPOR ŞEHRİ OLABİLİR Mİ?

Türkiye-İskoçya maçındaki büyüleyici atmosfer bize Diyarbakır’ın sportif güzelliklere olan özlemini gösterdi. Sokaklar cıvıl cıvıl, stadyum coşkuluydu. Her yer panayır gibiydi. Mevsim sonbahar ama biz baharı yaşadık diyebiliriz. İki hafta boyunca herkes Diyarbakır’ı konuştu. Tabloyu en iyi anlatan görüntü İskoçyalıların sosyal medya ve uluslararası medyaya yansıyan anlatımları oldu. Böyle bir tabloyla ilk kez karşılaştıklarını dile getirdiler. Diyarbakırlıların misafirperverliği bizler için artık sıradan bir olay ama bunu dünyanın öbür ucundan gelen farklı kültürdeki insanların yaşaması ve anlatması anlamlıydı. Demek ki farklı kültürlerdeki insanlar rahatlıkla anlaşabilir. Bunu en iyi sağlayan araç da kuşkusuz birleştirici ruhu olan spordur. Bunu milli maç vesilesiyle Diyarbakır’da bir kez daha tüm dünyaya gösterme imkanı bulduk.

33 bin taraftarın tek bir koro halinde milli takımımız lehine tezahüratlar yapması, ellerindeki Türk bayraklarıyla stadyumu coşturması göğüsleri kabarttı. Biz zaten böyleydik ama şairin dediği üzere Diyarbakır’a ön yargı ile bakan ve kara çalanların bunu öğrenmesi çok daha manidar oldu. Herkese bir mesaj ve ders oldu. Diyarbakırlı merttir, misafirperverdir, vatanperverdir, milli ve manevi değerlerine bağlıdır. Yeter ki siz karanlık odakların toplum mühendisliğine aldanmadan kucak açmasını bilin. Siz Diyarbakırlılara el uzatırsanız, Diyarbakırlılar sizi bir sözümüzde olduğu gibi “başım gözüm üstüne” diyerek baş tacı yapar. Milli maç organizasyonundaki başarının sırrı işte buydu.

Diyarbakır, bir değişim ve dönüşüm süreci yaşıyor. Şehre huzur geldi. Spor tesisleri anlamında çok güzel işler yapıldı devlet tarafından. Bunların başında stadyum geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır manifestosunda her fırsatta bunu dile getiriyor. Şehrimize yakışan bir eser. Ama bu eserin yapılması yetmez. İçini doldurmak, bu devasa yatırımın hakkını vermek lazım. Bu da böyle organizasyonları sık sık burada yapmakla ve en önemlisi takımlarımızın üst liglere çıkmasıyla olur. Bir çiçekle bahar olmaz değerli Diyarbakırlılar ! Bu çiçekleri çoğaltmamız ve kalıcı hale getirmemiz şart. Devlet sana stadı yaptı, içini de sen dolduracaksın. Yani takımını üst liglere sen taşıyacaksın ! Bu da doğru insanlarla ve doğru yapılanmayla olur. İşte o zaman spor şehri oluruz !