DÜNYA KUPASI NEYDİ?

Eminim sizler de benim gibi düşünüyorsunuz. En son 2002 yılında Dünya Kupasına katılmış ve üçüncü olmuştuk. Yani 2002 Dünya Kupası'nın ardından düzenlenen beş Dünya Kupası'na da katılamayan ülkemiz, 20 senedir bu heyecana hasret duyuyor. Bu turnuvalara katılamama meselesi sporseverlerin de oldukça canını sıkmış durumda. Esasında sadece A Milli takımımız değil, süper ligdeki takımlarımız da üç büyüklerimiz de Avrupa’da boy gösteremiyorlar artık.

PORTEKİZ’E ELENMESEYDİK!

7’den 70’e herkesin aklında bir acaba kaldı Perşembe akşamı oynanan maçtan sonra. 85’inci dakikada kazanılan penaltı gole çevrilseydi, belki de Türkiye Portekiz’i eleyebilecekti. Aslında birçok olasılık var, olanla ölenin önüne geçilemediği gibi bitmiş bir maçında ardından “şöyle olsaydı, böyle olurdu” diye tartışmak, kafa yormak çok absürt geliyor artık. Bu arada İtalya’nın da Kuzey Makedonya’ya elenmesi gündem oldu biliyorsunuz. Dünya kupasına gitmesine kesin gözüyle bakılan son Avrupa Şampiyonu İtalya’nın Makedonya’ya elenmesiyle Türkiye spor severleri daha da üzdü. Hani Kuzey Makedonya İtalya gibi bir şampiyonu yenebiliyor da Türkiye neden Portekiz’i eleyemiyor? İşte bunun sebepleri araştırılmalı.

MAKEDONYA ELİYOR DA BİZ NASIL ELEYEMİYORUZ

2 milyon nüfusa sahip bir Kuzey Makedonya’dan nasıl futbolcular yetişebiliyor da 84 milyon nüfusa sahip ülkemizden futbolcu yetişemiyor? 2002’den sonra ne değişti de bir daha dünya kupasına gidemedik. Ben söyleyeyim, futbolu da rant ele geçirdi de ondan. 20 yıldır 5 dünya kupasına katılamıyorsan ülke olarak, bir kendini sorgulaman lazım, futbol adamlarını sorgulaman lazım. Senin ülkende onca genç ve başarıya aç teknik direktörler dururken gidip Stefan Kuntz’u getiriyorsan takımın başına, federasyon başkanından tutun da en alt kademelere kadar herkesin bir hesap vermesi gerekiyor. Yani sinirlenmemek elde değil hakikaten, koskoca ülkede yerli teknik direktör kalmamış, gidip yabancı teknik direktör getiriyoruz A milli takımın başına. Kimse de demiyor ki yahu siz ne yapıyorsunuz? Bir kendinizi otokontrolden geçirin, milletin sabrını taşırdığınız yeter bence, bu işi de yapamadığınız açık ve net ortadayken bırakın artık, düşün şu federasyonun yakasından…

Saygılarımla.