GERİLİM BU KENTE YARAMIYOR AMAN DİKKAT

Ülke olarak 780 bin kilometre karesi ve 81 vilayetiyle bir bütünüz. Zaman zaman sportif ve siyasi argümanlarla aramızda uyuşmazlıklar olsa da bin yıldır cephede omuz omuza veren ataların evlatları olarak kardeşçe bir arada yaşamayı bilen ve bu yönüyle tüm dünyaya model olan bir yapımız var. Bin yıldır her entrikayı çevirdiler ama çok şükür bizi birbirimize düşüremediler. Bundan sonra da inşallah başaramayacaklar.Kanlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz ataların necip torunları olarak bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Farklı inanç grupları ve etnik yapılarla beraber biz birlikte güzeliz.

Hal bu iken sporda geçmişte yaşanan hadiseleri kaşımanın kimseye yararı yok. Bize hiç yok. Geçmişte ne yaşandıysa üzerini kapatıp bugüne ve yarına bakmalıyız. Geçmişle ilgili yapılabilecek tek şey ;gerekli dersleri çıkarıp bundan sonrası için uyanık olmak olmalıdır. Çok şükür bu konuda feraset sahibi olan bir milletimiz var. Diyarbakırspor ve Bursaspor arasında yıllar önce oynanan maçlarda yaşanan olaylar nedense her fırsatta gündeme getirilip temcid pilavı gibi pişiriliyor. İki taraftan da bunu yapanlar iyi niyetli değil. İnsanları tahrik etmek buna derler. Bunu yapanların önüne hep beraber geçmeliyiz. Pazar günü bu anlamda Diyarbakır’da önemli bir maç var. Amedspor da Bursaspor da aklı selim hareket etmeli. 2010 yılında Diyarbakır’da oynanan maçta aklı selim öne çıksaydı, aklın yerini öfke ve duygular almasaydı bugün Diyarbakırspor en dipte olur muydu? Kaybeden kim oldu peki ? Tabi ki yarım asırlık efsane ve koca şehir oldu. Şimdi bunları dikkate alıp ona göre hareket etmek lazım. Sporda ezeli düşmanlık olmaz. O gün o gerilimi yapanların bedelini bugünküler neden ödesin ?Ben insanımızın ferasetine güveniyorum. Sahada güzel futbol izleyelim. Tribüne gelenler sadece takımlarını desteklesin.

Özetle ;camialara da ülkeye de faydası olmayan bu saçma düşmanca ruh hali artık bitsin. Emin olun aklı selim çoğunluk bundan rahatsız !

Pazar günü kazanan kentimiz, ülkemiz ve kardeşliğimiz olsun.