GRUPLAR KOLAY MI ZOR MU?

2.Lig’de 2022-2023 sezonu grupları belli oldu. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Amedspor Beyaz Grup’ta, Diyarbekirspor ise Kırmızı Grup’ta mücadele edecek. Bir başka ilginç nokta da geçen sezon olduğu gibi Diyarbekirspor’un 20 ve Amedspor’un 19 takımlı grupta mücadele edecek olması.

Diyarbakırspor’la 2010 yılında yaşanan olaylı maçlarla gündeme gelen Bursaspor’un hangi grupta yer alacağı, daha doğrusu hangi Diyarbakır takımıyla karşılaşacağı merak konusuydu. Bursaspor, Amedspor’la aynı gruba düştü. Biz şimdiden uyaralım. Husumetin kimseye yararı yok.Bu işten en çok zararı Diyarbakır şehri gördü. Şehrimizin, hatta bölgemizin gözbebeği, çimentosu Diyarbakırspor’un kaybetmemize neden oldu. O olaylar olmasaydı, ya da dönemin yönetimi süreci iyi yönetseydi bugün Diyarbakırspor bu halde olmazdık. Öfke ile hareket etmenin çok ağır bedeli oldu. Koca Diyarbakırspor’u yerinden söküp attı. Bu nedenle geçmişten ders çıkarılmalı, geçmişte olanlar geçmişte bırakılmalı, öfke dili bir kenara bırakılmalı, anlamsız gerginlik ve intikam duygularından vazgeçilmeli. Aynı şeyler Bursaspor için de geçerli. Malum sezonda Diyarbakırspor tepetaklak düşerken, Burasspor Süper Lig’de şampiyon oldu. Peki şimdi neredeler? Diyarbakırspor çöktü, Bursaspor ise borç batağı içerisinde 2.Lig’e kadar düştü. Bu yüzden aklı selim hareket edilmeli. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Aynı vatanın evlatlarıyız, aynı bayrağın altında yaşıyoruz. Bit ve beraberiz, kardeşiz. Bunun dışındaki duygular her tarafa zarar vermekten başka işe yaramaz. Ben şahsen gelinen aşamada iki tarafın da sağduyusuna inanıyorum.

Gelelim gruplara. Açıkçası iki grupta da iyi yatırım yapan, ekonomik açıdan güçlü, hedefleri olan şehir ve camia takımları var. Şimdiden hangi grubun kolay, hangisinin zor olduğunu düşünme gafletine düşmemeliyiz. Geçen sezon da tecrübe ettik ki lig içerisinde çok şey değişebiliyor. Sezonun başında kim Karacabey Belediyespor’un final oynayacağını iddia edebilirdi? İlk yarı sonunda küme düşme adayı olan takım lig sonunda 1.Lig’in kapısından döndü. Bu yüzden temkinli olmalıyız. İşini doğru yapan, iyi yapılanan, mali ve idari yönden doğru hamleler yapan takımlar başarılı olacaktır. Amedspor bu anlamda şu anda iyi bir süreç geçiriyor. Diyarbekirspor’da ise belirsizlik bitti ve olumlu sinyaller gelmeye başladı. Kamp dönemleri çok önemli. Bu dönemleri sorunsuz geçiren, takım içi disiplini sağlayan, aile ortamını yakalayan takımlar başarılı oluyor liglerimizde. Futbol tarihi bu yöndeki başarı örnekleriyle doludur. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Kazanan Türk futbolu ve Diyarbakır olsun.