HAFTAYA BAKIŞ

Diyarbakır takımları hafta arasında maçlar oynadı. Fikstür planlaması nedeniyle sezon içerisinde hafta içi maçlarını sıkça yaşayacağız. Hedefi olan takımlar için üç günde bir maç oynamak mazeret olmamalı. Avrupa’lılar yıllardır bu şekilde yoğun maç trafiği yaşıyor. Antrenman bilimine göre çok maç oynamak tam aksine yararlıdır. Dünyanın önde gelen teknik adamları,”en iyi antrenman, maçtır” fikrinde birleşiyor. Haliyle takımlarımızın buna alışması ve ona göre planlama yapması lazım. Açıkçası hafta arasındaki puan kayıplarına geçerli neden bulamayız. Herkes bu tempoya alışacak.

Hafta arasında iki bölge derbisi vardı. Amedspor-Batman Petrolspor maçı, Amedspor’un Bursa maçında yaşananlardan dolayı 2 maç ceza alması sebebiyle seyircisiz oynandı. Bu yüzden statta görmeye alışık olmadığımız bir atmosfer vardı. Batman’lı taraftarlar, hem kendi takımlarını hem komşuları Amedspor’u destekleyerek herkese dayanışma ve fair play dersi verdi. Belki maçı Anedspor kazandı ancak aslında kazanan Batman’lı taraftarların takdire şayan duruşu oldu. Keşke bu güzel görüntüleri her zaman her yerde izleyebilsek. O zaman statlarda şiddet yerini dostluğa bırakır. Zaten sporun amacı da bu değil mi? Bunlara gerçekten toplum olarak ihtiyacımız var.

Sahadaki futbola baktığımızda ise Amedspor, kalite farkıyla kazandı. Batman Petrolspor, sahada hiç üretken olmadı. Çok kopuk ve dağınık oynadı konuk takım. Amedspor, takım oyunu bazında iyi oynamadı. Tecrübeli oyuncuların kalitesiyle kazanan taraf oldu. Oynanan futbol açıkçası kimseyi tatmin etmedi. Futbolda zaman zaman böyle oyunlar. Her zaman iyi oynayamazsınız. Hedefiniz varsa bazen kötü oynayarak da kazanmasını bileceksiniz. Aynı durum Batman Petrolspor için de geçerli. Yeni bir takım, mütevazi kadro. Şu ana kadar beklenenden daha iyi sonuçlar aldı. Zaman zaman böyle iniş-çıkışlar yaşayacaktır.

Bir diğer bölge derbisi Van’da oynandı. İlk yarıda iki takım da sahada varlık gösteremedi. Vanspor, ikinci yarının başında golü bulduktan sonra oyundan düştü. Diyarbekirspor, yaptığı hamlelerle maça ortak olmaya çalıştı. Doğan Karakuş’un tecrübe kokan klas vuruşuyla 1 puanı kurtardı. Vanspor için kayıp, Diyarbekirspor için kazanç bir sonuç oldu. Ama genel anlamda iki takım da beklentilerin çok uzağında.

Bu hafta hem Amedspor hem Diyarbekirspor ,liderlerle oynayacak. İki rakip de güçlü ve iddialı takımlar. Puan almak hiç kolay olmayacak. Takımlarımız her şeyden önce çok iyi mücadele etmek zorunda.

Tüm takımlara başarılar diliyorum.