HAYATA DÖNÜŞ

Amedspor, yaşadığımız asrın felaketinden sonra lige istediği dönüşü yapamadı. Bursa’daki malum çirkin saldırı ve olayların etkisinden kurtulamadığı gibi geçen hafta sonunda evinde Afyonspor’a da mağlup oldu. İki maçta çok kritik 6 puan gitti. Şampiyonluk yarışında fikstür avantajı olmasına rağmen avucunun içindeki fırsatı tepti. Hafta içinde teknik direktör değişikliği de gündeme geldi ancak başkan ve yönetim Ahmet hocanın arkasında durmayı seçti. İstikrardan yana karar kıldılar.

Takım Nazilli Belediyespor karşısında çok kritik bir sınav verdi. Üst üste gelen yenilgilerden dolayı doğal olarak oluşan moralsizlik ve handikap oluşturan saha koşulları. Buna rağmen takım maça çok istekli ve iştahlı başladı. Rakibe ön alanda uygulanan baskı galibiyetin habercisi gibiydi. Nitekim bu baskı rakibi hataya zorladı, semeresi de erken golle alındı. Cengiz’in 2.dakikadaki golünde rakibin hatası kadar takipçiliğinde de payı büyük oldu. Golden sonra istekli futbol ve inançlı mücadele devam etti. Rakibin 25.dakikada kırmızı kart görerek eksik kalması da bir bakıma avantaj oldu.

İkinci yarıda yağmur şiddetini artırdı, saha şartları futbol için ciddi tehdit oluşturan hal aldı. Ancak takım oyundan düşmedi. Herkes iki kat koştu. Yine rakibin zeminden kaynaklı hataları öne çıktı, bu şekilde iki gol daha geldi. 3 puan 3 golle geldi. Şimdi 1 maçı eksik olan Çorum FK 45 puanla lider, 1 maçı eksik olan Şanlıurfaspor ve 1 maçı fazla olan Amedspor 44’er puana sahip. Çok zorlu bir grup. Öyle ki 8 takımın hem şampiyonluk hem Play-Off iddiası var. Puanlar nefes nefese. Hiçbir maçın sonucunu kestiremiyorsun. Her hafta sıralama değişiyor. Böyle bir grupta yeniden yarışın içinde olmak önemli. Amedspor, kaybolan özgüveni geri kazandı. Camia üzerindeki karabulutlar dağıldı.

Şimdi Pazartesi deplasmanda Batman Petrolspor maçı var. İki takım için de çok çok önemli. Batman ekibinin de durumu kritik. İki takımın şiddetle puana ,hatta puanlara ihtiyacı var. Amedspor, bu virajı kayıpsız geçmeli. Çünkü hemen ardında Diyarbakır’da Çorum FK ile final gibi bir maça çıkacak.