HER MAÇ HİKAYESİ FARKLI OLAN BİR FİNAL OLACAK

Diyarbakır'ın profesyonel liglerdeki iki temsilcisi için çetin ceviz olacağı her halinden belli olan sezonun ikinci yarısı başladı.

Amedspor, şampiyonluk hedefine yakışan klas bir galibiyet aldı, Diyarbekirspor ise belki de fişini çekecek bir yenilgi aldı.

Amedspor, başarılı geçen ilk yarının ardında başarı hikayesine kaldığı yerden devam ediyor.

Oturmuş bir kadro yapısı var. En önemlisi takım olmayı başarmışlar. Bazı küçük çaplı eksikler hariç kim oynarsa fark etmiyor. Takım halinde hareket ediyorlar. Takımdaki iyi arkadaşlık ve kulübün içindeki huzur havası sahaya da yansıyor.

Her ne kadar skor 1-0 iken Isparta 32Spor penaltı kaçırsa da Amedspor oyunun tek hakimiydi. Kaleci Cantuğ Temel penaltı kurtarma becerisini bir kez daha gösterdi. Mansur Çalar ve Mehmet Alaedinoğlu güzel ve krtik gollerine devam etti.

37 yaşında olmasına rağmen ilk günkü heyecanla oynayan Mansur , alışık olduğumuz gollerinden birini kaydetti. Bu yaşta o mesafeden o füzeyi çekmek. Tek kelimeyle helal olsun.

İkinci yarıya iyi başlayan Amedspor'un özgüveni de arttı.

Çok kaliteli bir forvet transferi ile bu takım bu yapısı ve muhteşem taraftar desteğiyle şampiyonluk için çok ciddi ivme yakalar.

Bu hafta zorlu bir rakiple karşılaşacak. Arnavutköy Belediyespor iyi ve dirençli bir takım. Hem genç ve dinamik hem kaliteli isimler var kadrosunda. Alınacak bir galibiyet Şanlıurfaspor maçı öncesinde çok ciddi avantaj sağlar.

Diyarbekirspor için sezonun ilk yarısında olduğu gibi ikinci yarı da hüsranla başladı.

Yönetimi istifa etmiş, futbolcuları ayrılmış, psikolojik olarak tükenmiş bir Uşakspor karşısında farklı kazanabilecek iken inanılmaz pozisyonlar kaçırıp kaybetmek. Tam bir intihar. Bunun başka açıklaması yok.

Aradaki puan farkı 10. Tam 19 maçtır kazanamayan bir takım. Kurtuluş için ciddi bir mücadeleye ihtiyaç var. Seri galibiyetler şart.

Bu hafta Balıkesirspor'la telafisi olmayan bir maça çıkacak.

Kazanmak zorundasın. Yoksa?

Yoksasını yazmaya gerek bile yok.