Görüş Bildir

TRİBÜN

Ahmet Altındağ
Ahmet Altındağ

KAYBETME KORKUSU AĞIR BASTI !

Amedspor, Play-Off  çeyrek finalinin ilk ayağından golsüz eşitlikle döndü. Karşılaşma baştan sona kadar kısır döngü şeklinde geçti. “Aman gol yemiyelim, yoksa çevirmek zor olur” endişesi iki takımın da ayağına dolandı. Ev sahibi ekip zaman zaman tempoyu yükseltmeye çalışsa da hücüm zenginliği adına sahada bir üretkenlik izleyemedik. Teknik adamların taktik savaşları öne çıktı. Amedspor, beraberliği kurtarıp turu ikinci maça taşıma niyetindeydi. Böyle sıkışan oyunlarda neticeyi oyuncuların bireysel performansları değiştirebilir. Ne var ki hücüm etkili olmasını beklediğimiz oyuncular da vasat olunca ne pozisyon ne de gol izleyemedik. Play-Off maçlarının stratejisi ligden çok daha farklı olur. Daha dikkatli oynamak zorundasınız. Fazla risk alamazsınız. Tüm bunlara eyvallah fakat bu kadar temkinli oyunla da sonuca gidemezsiniz. Amedspor’un ,rakibi üzerine gelmeye başladığı son yarım saatte hücüm çıkışlarında daha cesur ve üretken olmasını bekliyorduk. Ahmet hoca doğru bir seçimle sahada bekleneni veremeyen Üstün’ü kenara alıp böyle oyunların kilidini çözme yeteneğine sahip Muhlis’i sahaya sürdü. Muhlis, istediği pasları ve desteği alamayınca o da yetersiz kaldı.

Bu maç sabaha kadar oynansa iki takımın kaybetme korkusu nedeniyle gol çıkmazdı diye düşünüyorum. Pazartesi günü Amedspor’un çok ciddi bir taraftar avantajı olacak. 33 bin kişilik muhteşem atmosfere rüzgarı arkasına alabilirse turu geçmesi daha kolay olur. Atmosfer, kuşkusuz konuk takım için dezavantaj ve Amedspor için itici güç olabilir. Böyle bir taraftar gücü Türkiye’de 2-3 takım dışında hiçbir yerde yok. Ancak işi tamamen atmosfere, taraftar gücüne havale etmenin sonuçları ağır da olabilir. İki ayaklı maçlarda 0-0’ın avantajı yok. Pazartesi günü sahaya yine skor avantajı olmadan başlayacaksınız. Rakibin kaybedecek bir şeyi yok ama sizin kaybedecek çok şeyiniz var. Hem tribünlerin hem oyuncuların son derece dikkatli, temkinli ve sağduyulu olması lazım. Taraftar, maç içerisinde skor ne olursa olsun son düdüğe kadar takıma pozitif enerji vermelidir. Oyuncuların çok daha fazla sorumluluk alması lazım.

Bir parantez maçın hakemine açalım. Balıkesir bölgesi hakemi Oğuzhan Çakır çok iyi yönetim gösterdi. Ev sahibinin etkisinde kalmadı, Amedspor’u ezdirmedi. Tüm pozisyonlara yakın durdu. Oyuncularla çok iyi iletişim kurdu,”sahanın hakimi benim. Siz işinizi yapın”mesajını verdi. Umarım Pazartesi günkü rövanşta da böyle adil hakem kararları izleriz.

YILLAR ÖNCE KÜRTÇE MAÇ YAYINLARINI HAYAL EDEBİLİR MİYDİNİZ?

Şehir ve taraftarlar şampiyonluğa hasret, şampiyonluğu herkesten ve tüm şehirlerden daha fazla istiyorlar. Kahvede, sokakta, okulda her yerde gençler motive olmuş durumda. TRT Kurdi’nin maçları canlı yayınlamasının inanılmaz yararı var. Tarsus İdman Yurdu maçını binlerce taraftar 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nda (Orman Park) kurulan dev ekranda izledi. Buradaki atmosferin stadyumdan farkı yoktu. Binlerce insan omuz omuza o heyecanı yaşadı.

TRT Kurdi diye bir kanal kurulacak, 24 saat Kürtçe yayın yaparak Kürdün dilini, kültürünü ve sosyal yaşantısını ekrana getirecek. Bunu yıllar önce kim hayal edebilirdi? Ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki iktidar ezberleri bozdu. Bu kanal tüm bunlar yetmezmiş gibi dünyada bir ilke imza atarak maçları hem Kürtçe hem Türkçe anlatımla yayınlıyor.

Yani Kürtçe bilmeyenler de izleme imkanı buluyor.”Bu hükümet Kürtlere ne verdi?” diye anlamsız bir hizipçilik ve hasetçilik duygusuna kapılanlar sadece bu yayınlara baksın ve geldiğimiz noktayı vicdanlarına sorsun bakalım.

Maç yayınlarına izin veren Amedspor Başkanı Selahaddin Yıldırım, Tarsus İ.Y başkanı Ali İlk, Diyarbakırlı olan Tarsus İ.Y asbaşkanı Vedat Gönder, Iğdır FK Başkanı Cantürk Alagöz ve Aksaray Belediyespor yönetimine de teşekkür etmek lazım. Play-Off maçlarının devletin kanalında şifresiz canlı yayınlanması futbola ve şehirlere çok ciddi heyecan katıyor.

Son olarak Pazartesi günkü maç öncesinde taraftarlara ciddi bir uyarım da olacak. Tribünde Diyarbakır’ın futbol tutkusunu, centilmenliğini tüm yönleriyle bütün Türkiye’ye ve dünyaya gösterelim. Medeniyetler şehri olmanın vasıflarına uygun hareket edelim. Bu bize hem sportif hem de imaj açısından çok büyük katkılar sağlayacak.


Bu Makale 2059 kere okunmuştur.