KAZANAN FUTBOL OLDU

Tüm Türkiye’nin konuştuğu maç dün gece Diyarbakır’da oynandı. Öyle ki herkes işini gücünü bırakmış, sosyal medyada fitne peşine düşmüştü. Birileri geçmişe atıfta bulunarak olay çıkmasını ister gibi provokasyon arıyordu. İş o kadar abartıldı ki son zamanlarda göçmen ve mülteci karşıtlığıyla kaos yaratmak isteyen malum siyasi parti bile sosyal medyada akıl tutulması paylaşımlar yaptı. Önceden planlanan başka bir program için Diyarbakır’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun özel olarak bu maç için geldiğini paylaşacak kadar içlerindeki kaos beklentisini kusanlar oldu.

Ama bunların hiç biri olmadı. Hepsinin hevesi kursağında kaldı. Birkaç küçük hadise dışında maç beklenenden daha iyi atmosferde geçti. Kazanan futbol ve bölge oldu, hatta Türkiye oldu.

Atmosfer inanılmazdı. Bunun nedeni de yıllar önce Bursaspor ile Diyarbakırspor arasında yaşanan malum olaylar. Hepimizi yaralayan o olaylar. Ki iki camiaya da iki kadim şehre de inanılmaz zararlar verdi. Bunun neticesinde bugün bu haldeyiz zaten.

Atmosfer Amedspor’dan yanaydı. Amedspor, bunu iyi değerlendirdi. Usta ayaklarıyla galip gelmesini bildi. Genç Bursaspor takımı bu atmosferi kaldıramadı. Amedspor, her dakikasına hakim olarak haklı bir galibiyet oldu. Takım 3 maç sonra aradığı morali buldu. Ama bunun devamı gelmeli. Seri galibiyetler şart. Bursaspor’u yenmekle şampiyon olunmuyor. İstikrar şart.

Bir kez daha bu sınavın altından alnının akıyla çıkmayı başaran Diyarbakır’ı tüm bileşenleriyle beraber tebrik ediyorum.