NE OLACAK BU DİYARBEKİRSPOR’UN HALİ ?

Bir kulüp düşünün. Defalarca final kaybediyor, şampiyonluktan oluyor ve 8 yıl aradan sonra bin bir zahmetle 2.Lig’e çıkıyor. İlk senesinde ligde son anda kalmayı başarıyor, ikinci senesinde vites yükseltmesi gerekirken dibe vuruyor. 10 yıldır mücadele ettiği profesyonel liglerde hatalardan ders çıkarmak yerine hata üstüne hata yapmaya devam ediyor. Ve hep de aynı hatalar. Aynı filmin tekrarı gibi. Bu tablo emin olun üniversitelerde ders olarak okutulması gerekecek kadar ilginç. Bir kulüp ancak bu kadar harakiri yapar ? Neden profesyonel şekilde yönetilmez, neden işin ehilleri göreve getirilmez, neden bu kadar acemice ve saçma sapan bir işleyiş tekrarlanır? Anlamak mümkün değil.

Yıllar önce binlerce taraftarın peşinden gittiği takım şimdi 100-150 kişiye oynayacak duruma düşmüşse bunu sorgulaması gerekenler bu kulübün sahipleridir. Gerçekten kendi paranıza da bu şehrin hayallerine de yazık ediyorsunuz. Her yıl milyonlarca para heba oluyor, bu kadar acı çekiyorsunuz. Değer mi ? Rahat rahat lig çıkmak varken, değer üstüne değer katmak varken, ekonomik olarak da düzlüğe çıkmak varken bu kadar inatlaşmaya gerek var mı ?

Bu gidişat hayra alamet değil. Bu liglere çıkmak çok zor. Bunu en çok sizin bilmeniz gerekir. Yıllarca ne bedeller ödediniz? Peki neden ders almıyorsunuz? Evet, kimseden para almadan bu işi yapıyorsunuz elbette bu ekonomi düzeninde bunu başarmak kolay değil. Ama öte yandan sportif anlamda ve idari yapılanmada büyük hatalar yapıyorsunuz. Kulübün sahibi olan sayın Feyzi İlhanlı’nın bunun değerlendirmesini iyi yaparak artık bu hataların önüne geçmesi lazım. Biz hep ona hem şehire üzülüyoruz.

Takımın bu şartlarda İstanbul’da idman yapıp maçlar için Diyarbakır’a gelmesi akıl kârı değil. Bundan vazgeçilmeli. Takım, iyi bir yönetim yapılanmasıyla şehirle bütünleşmelidir. Macera aramaya, Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Futbolun doğruları dünyanın her yerinde birdir. Bu da işi bilenlere teslim etmekle olur. Hem siz rahatlarsınız, hem başarı gelir.

Diyarbekirspor’un kalan 10 maçta gerekli puanları alarak, ara transferde yapılacak nokta takviyelerle ikinci yarıya çok güçlü şekilde girmesi lazım. Aksi takdirde kaçmakta olan bu treni hiçbir makinist dur-du-ramaz !

Bizden söylemesi. Takdir bu işin başındakilerin !