SAHAYA BAKIM, MAÇLAR DIŞARIYA

Kasım ayında Diyarbakır için mihenk taşı olan bir spor organizasyonu var. A Milli Takımlar seviyesinde ilk kez bir milli maça ev sahipliği yapacağız. Bundan dolayı doğal olarak şehirde de bölgede de ve bizlerde de heyecan var. Bölge için gurur verici, aynı zamanda dönüm noktası.

Türkiye’nin son zamanlarda kazandığı en güzel statlarından birine sahibiz. Ambians ve konum olarak fantastik bir stat. Burada maç izlemenin, hele hele milli takımı izlemenin ayrı bir zevki olacak.

Ne var ki şehrimiz adına eksi olarak değerlendirilebilecek bir eksiğimiz var. O da sahanın zemini. Zemin çok kötü e giderek de kötüye gidiyor. Nasıl oldu da 1 yıl önce örnek gösterilen saha şimdi futbol oynanamaz hale geldi. İnsanın yüreği sızlıyor. Yapılan güzel eserleri koruyamamak gibi kusurumuz var. Bu kadar yatırıma yazık değil mi?

Bunun hesabının mutlaka ilgililerden sorulması lazım. Ancak ondan önce sahanın bu kadar önem arz eden milli maça hazırlanması gerekir. Kimsenin son dönemlerde hızla gelişen Diyarbakır’ın itibarını yurt içinde ve uluslararası arenada yerle yeksan etmeye hakkı yok. Ne yaparsanız yapın bu enkazı temizleyin. Siz bu hale getirdiniz, o halde siz düzeltin. Bildiğim kadarıyla TFF ve UEFA’dan heyetler gelmiş. İnceleme yapmışlar, durum tespitinde bulunmuşlar. Buna paralel olarak bazı kararlar alınmış. Amedspor ve Diyarbekirspor, geçici olarak maçlarını bir süre başka yerde yapacak. O sırada zemin hazırlanacak. 1 ay gibi zaman kaldı. İnşallah doğru bir planlama ile saha hazır hale getirilir. Böyle maçların ve organizasyonların prestij açısından şehirlere çok faydası var.

Bu yüzden şehir olarak bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz diyorum.