ŞAMPİYON OLMAK İSTEMİYOR MUSUNUZ?

Diyarbakır, şehir olarak futbolda 12 yıldır başarıya aç ve muhtaç. Diyarbakırspor’un düşüşünden sonra yüzü bir türlü gülmedi. Takımlarımız yıllardır bir türlü dikiş tutturamıyor. Bir yerlerde yanlış işler yapılıyor. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok, bu iş dünyanın her yerinde nasıl yapılıyor ve başarılı olunuyor belli ama bizdeki kafalar galiba çok daha farklı çalışıyor. Doğru işler yapılmayınca her yıl emekler boşa gidiyor, umutlar tükeniyor, hayal kırıklıkları arka arkaya sıralanıyor. Nüfusun yarıdan fazlası genç ve başarı istiyor. Ne yazık ki binlerce genç bu şehirde bırakın Süper Lig’i, bir zamanların 2.Lig’i olan 1.Lig’i bile göremiyor.

Umut haline gelen Amedspor, bu hayalleri bu sezon da başka bahara bıraktı gibi. Çok enteresan sonuçlar alınıyor. Sezonun ikinci yarısında 10 maçta 4 yenilgi ve 2 beraberlikle kaybedilen tam 14 hayati puan var. Takımda inanılmaz bir düşüş var. Takım sahada istediği futbolu ortaya koyamıyor. Sanki kafalar başka yerde. Sezonun ilk yarısında bazı oyuncuların bireysel becerileriyle gelen başarılı sonuçlar vardı. Ne yazık ki onlar da artık sahne alamıyor. Kale hariç takımın her hattında sorun göze çarpıyor.

Kazandığı maçlarda bile umut veren bir futbol izleyemedik. İşte dünkü Sivas Belediyespor maçı. Rakibi anlatmaya gerek yok. 27 maçta 1 kez kazanmış,9 kez berabere kalmış ve tam 17 kez kaybetmiş. 13  gol atmış, 52 gol görmüş kalesinde.Böyle bir takımdan 2 gol yiyorsun, üstelik son saniye golüyle yenilmekten kurtuluyorsun. Bunun başka bir izahi var mı ? Futbolcu grubu her şeyden önce bunun muhasebesini yapmalı. Böyle bir tablo sizi rahatsız etmiyor mu ? Futbolculuğun da bir gururu var. Kulübü bir kenara bırakın, kendinize yakıştırıyor musunuz?

Yönetimin acilen takıma doğru hamleler yapması lazım. Belli ki otorite boşluğu var. Bunun giderilmesi lazım. Bu hafta sonu maç yok,Amedspor bay olacak. Esenler Erokspor maçına kadar olan 10 günlük süre çok iyi değerlendirilmeli. Aksi takdirde şampiyonluktan sonra Play-Off da gider. Futbolun şakası yok, aklınızın bir kenarına yazın. Bu şehir hedefsizliği kabul etmez.