STADYUM HARİKA DA STADYUMU YAPANLARA TEŞEKKÜR YOK MU?

33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumu bu hafta önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Amedspor, Isparta 32Spor’u muhteşem bir atmosferde mağlup ederek Play-Off vizesini alma adına dev bir adım attı. Tribünler de saha da harikaydı. Taraftarların coşkusuna sahada futbolcular en iyi şekilde karşılık vererek güzel bir gün yaşattı. Oyun olarak 90 dakikanın genelinde sahanın tek hakimi olan Amedspor, çok net pozisyonlar kaçırdı, hakemin vermediği iki net penaltı ve kırmızı kartı es geçmesine rağmen kazanmasını bildi. Kalan iki haftada büyük bir hata yapmadığı takdirde Play-Off’a kalacak. Yıllar sonra Diyarbakır’da 1.Lig heyecanı oluşacak gibi.

Kentin diğer takımı Diyarbekirspor için de sezon içerisinde gel-gitlerin çok yaşandığı lig kazasız belasız neticelendi. Son olarak geçen hafta teknik direktör İbrahim Cezayir’le yollar ayrıldı. Emeğe kesinlikle saygı duyarım ancak Cezayir fazla bile kaldı. Bu kadar başarısız olan bir teknik adama kulüp yönetimi nasıl sabretti doğrusu biz de şaşırdık. Neyse ki takım ligde kaldı. Bu yeni çıkan bir takım için en az şampiyonluk kadar değerli.

TRT Kurdi’nin canlı yayını sayesinde Amedspor-Isparta maçını izleyen dünyanın her yerindeki futbolseverler stattaki enfes ambiansı takdir eden paylaşımlar yaptı. Ancak üzüldüğüm bir nokta bu eseri Diyarbakır’a kazandıran işin mimarı hükümete kimsenin tek bir satır dahi takdir yazmaması. Bu hazımsızlık nedir anlamak mümkün değil. Bu eseri uzaylılar yapmadı değil mi? Tadını çıkardığınız o sahayı ve tribünleri bu ülkenin seçilmiş hükümeti yaptı? Bir teşekkür etmek sizden bir şey götürmez, aksine medeni olduğunuzu gösterir. İdeolojik bakış açınıza sporu da esir etmeniz anlaşılır gibi değil. Bu bakış açısı Diyarbakır’a bir arpa boyu kadar yol kazandırmaz.

Bu stat yapılırken, o dönemde bazı zihniyetler tarafından geliştirilen karşı eylemleri biliyoruz. Defalarca engellenmek istendi ama hükümet kararlıydı ve yaptı. Garip olan bu stada karşı çıkanlar bugün o yaldızlı koltuklarda ve büyülü atmosferde maç izlemek için protokol sırasını kimseye vermiyor.

Kentteki STK ve spor bileşenlerinin yapmadığını biz yapalım. Bu güzel eseri Diyarbakır’a kazandıranlardan Allah razı olsun. Devlet böyle bir stat yapacak ve yine devlet tarafından Kürt halkına hizmet olarak yayın hayatına başlayan TRT Kurdi bu yayını yapacak. Eski Türkiye’de bunu hayal bile edemezdiniz. O halde bu hayali gerçekleştirenlere bir teşekkürü fazla görmeyelim.