STADYUMDAKİ İHALE SKANDALI BİZE NEYİ ANLATIYOR?

Her yönden sahipsiz olan Diyarbakır’ın dibe vurduğu alanların başında spor geliyor. Keşmekeşlik ve siyasetin tavan yaptığı yerlerden biri spor desek daha doğru olur. Siyaset derken siyaset kullanılarak yapılan kirliliklerden söz ediyorum. Amatöre kadar vuran Diyarbakırspor’un sahipsizliği ortada. Şimdi buna kentin profesyonel liglerdeki temsilcileri Amedspor ve Diyarbekirspor da eklendi. Diyarbakırspor’un ipini çekenler galiba bu iki kulübün sıçramasını da istemiyor. Peki kim bunlar ? Her şeyi rant eksenli düşünen, kendi çıkarlarını memleketin üzerinde görenler. Oldukça geniş kavram. Siz buna aklınıza gelen herkesi dahil edebilirsiniz.

Aylardır bu kentin 2.Lig takımına başını sokabileceği bir tesis bulamıyoruz. Bu ayıp ve skandal, Türkiye’nin gündemine girdi ama Diyarbakır’daki etkili ve yetkilileri uykudan uyandırmaya yetmedi. Diyarbekirspor sanki bu kentin adını taşımıyormuş ve kendileri de bu kentten sorumlu değillermiş gibi davranıyorlar. İnsanın aklını almıyor. Başka şehirde olsa kıyamet kopar ama bizde olunca sinek bile vızıldamıyor. Çünkü bu kentin sahipsizliği kader olarak kabul edilmeye başlandı. Baştakilerin sorumsuzluğu, alt tabaka olan vatandaşlara da sirayet etmiş durumda. Vatandaş da bunu kabullenmiş durumda. Çaresizlik sendromu gibi bir şey.

Öyle ki şimdi de stattaki ihale skandalı patlak verdi. Olayın kahramanı Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü sessiz kaldığı için mağduriyeti yaşayan iki kulübün açıklamalarına göre kamuoyu şekilleniyor. Amedspor ve Diyarbekirspor, yıllık olarak kiralayıp üstelik çok yüksek ücret ödediklerini dile getirdikleri stadyumdaki otopark, reklam ve loca işlerinin kendilerinden habersiz olarak başkalarına peşkeş çekmelerine sert tepki gösterdi. Sonuna kadar haklılar. Böyle bir olay başka yerde olsa o koltuklarda kimse oturamaz. Hem benden kira alacaksın, günü geçti mi faiziyle icraya vereceksin, gelirlerime el koyacaksın. Hem de bana rağmen stadın gelir getirici işlerini başkalarına vereceksin. Bir kente ancak bu kadar zarar verilir. 2 milyon insanın aklıyla alay etmenin başka izahı yok. Devlet bu kadar güzel stadı ve yatırımı sizlerin keyfi için mi yaptı ?

Sayın Cumhurbaşkanı bu kadar anlamlı yatırımı Diyarbakır’a kazandırırken ne büyük heyecanla anlatıyordu ! Ama gelin görün ki birileri bunu baltalamak için özel bir gayret sarf ediyor. Bunun adı devletin hizmetini sabote etmek ve en hafif tabirle vatandaşı devlete karşı kışkırtmaktır. Devlet, sporun bölgede gelişmesi için mücadele edip yatırımlar yaparken, bu tür saçmalıklara imza atanların sorgulanması lazım. Diyarbekirspor’a tesis verilmemesi ve son ihale skandalı. Biz bu iki olayda da iyi niyet sezmiyoruz.

Umarım devletimiz en kısa zamanda bunlara müdahale eder ve Diyarbakır’a hizmet etmeyen bu akla” dur” der. Başka türlü bu işler düzelmez.