SÜPER LİG’DE NELER OLUYOR?

Spor Toto Süper Lig 2021-2022 sezonu gerçekten ilginç anlara sahne olmaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi öncelikle Beşiktaş’ta Sergen Yalçın, sonrasında Fenerbahçe’de VitorPereira ile yollar ayrılmıştı. İşte üç büyük takımdan Galatasaray da bu kervana katıldı ve dün öğlen saatlerinde Burak Elmas ile Fatih Terim toplantısından ayrılık kararı çıktı.

Bu arada bir sezonda üç büyük takım ilk kez sezon bitmeden hoca değiştirmiş oldu.. Üç takımın da ligde kötü sonuçlar alması tabii ki hocalarla yolların ayrılmasında en önemli faktör olarak karşımıza çıkmıyor değil. Özellikle son 10 maçtan sadece 1 galibiyet çıkaran Galatasaray’da Fatih Terim’in gitmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Tabii ki Galatasaray gibi büyük bir camianın Ligde 12. sırada olması taraftarın cephesinde “kabul edilemezdi..”

Trabzonspor’un lider olarak götürdüğü ve adım adım şampiyonluğa yürüdüğü bu sezonda üç büyük takımın yarışta “devre dışı kalması!” pek görülmüş değil...

Pek tabi ki, hem oynanan oyun hem de alınan neticelere bakıldığında Trabzonspor’un liderlik koltuğunda olması kadar daha doğal bir şey yok.

Galatasaray, bu sezon ligde oynadığı son 10 maçtan 1 galibiyet çıkarınca ve Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur’da da Denizlispor’a elenince gözler iyice Fatih Terim ayrılığına odaklanmıştı.

Türkiye’de birçok takımın alınan sonuçlardan hemen sonra hoca değişikliğine gitmesi alışıla gelmiş bir durum. Ancak çözümün sadece hoca değiştirmekle elde edilebileceği düşüncesi de yanlış bana göre.

Türkiye’de zihniyet değişimi şart öncelikle. Bir hoca gelir, takımı değiştirir, transfer ister, istediği transferler gerçekleşir, başarılı olamayınca haydi başka hocaya yönelelim. Bu şekilde yıllardır sürüp giden bir sistem var. Bu sistemi değiştirmek elbette ki bir senede iki senede yapılabilecek bir şey değil. Bakıyorsunuz, Galatasaray Avrupa’da iyi sonuçlar aldı, üstelik de iyi bir futbol ortaya koyarak ve ardından gruptan da çıktı son 16 turuna kalmayı başardı. Ancak aynı başarıyı ligde bir türlü sağlayamadı. Avrupa’da başka Süper Lig’de başka oyun olunca taraftarın da sabrı taştı haliyle. Son Giresunspor maçında taraftarın büyük desteği vardı. Ancak Giresunspor’a da mağlup olunca hem yönetimde farklı görüşler ortaya çıktı, hem de taraftarlar arasında görüş farklılıkları doğdu.

Fatih Terim gitmeli miydi peki?

Birçok kesim, özellikle Galatasaray’daki muhalif kesimler gitmesini çok istiyordu. Burak Elmas’a bu yönde yönetim kurulunda da bir baskı olduğu kulislerde konuşuluyordu.

Sonuçta Fatih Terim gitti, ancak gelecek olan teknik direktörün ligi iyi tanıyan, Galatasaray tarihini bilen, modern futbol anlayışını takıma uyarlayabilecek bir hocanın getirilmesi şart.