TAKIMLARIMIZ UMUT VERMİYOR

2.Lig'de 4 hafta geride kalırken, Diyarbakır takımları için tam bir hayal kırıklığı oldu. İki takım da hem puan hem de performans olarak beklentilerin altında kaldı.

Sezon öncesinde üç ayrı kamp yapan, teknik heyetin istediği kadro yapılanmasını oluşturan, önceki yıllara oranla maddi sorunu olmayan Amedspor, iş saha boyutuna gelince sınıfta kaldı. Lige yeni çıkan ve bir çok sorunu olan takımlar takır takır başarılı olurken, lig öncesinde şampiyonluğun favorisi oldukları yönünde mesajlar veren Ahmet Yıldırım, bu başarısız tablonun ilk sorumlusudur. Takımın mücadele gücü zayıf, hücüm aksiyonları yetersiz ve oyunun gidişatına göre farklı oyun planları yok. Her şey, yetenekli bir kaç ismin bireysel becerilerine göre planlanmış. O isimler de yaşlı ve oyuna etki edemiyorlar. 4 maçta sadece 1 galibiyet var , kaybedilen puan sayısı şimdiden 7. Karamsar tablo çizmek için çok erken ama malesef bu oyun anlayışı ve kadro yapısı ilerisi için de pek umut vermiyor. Ahmet hocanın da yaşlı oyuncuların da form tutması lazım! Yoksa kaçan balık yine büyük olur. Onca emeğe yazık olmasını istemiyorsanız kötü tabloyu tersine çevirmek için farklı çözümler aramalısınız.

Gelelim bir diğer hayal kırıklığına yani her defasında kendi ayağına pranga vuran Diyarbekirspor'a.

Diyarbekirspor'un başarısız olmasının nedeni maddi sorunlar ya da futbolcu kadrosunun yetersizliği değil. Bu kadro iy bir planlama ile pek ala başarılı olur. Fakat kulübün iç bünyesindeki sorunlar takımın kimyasını bozmuş.

Tam bir sahipsizlik havası hakim.

2 haftadır teknik direktörsüz sahaya çıkan, her hafta İstanbul'da İdman yapıp maçtan 1 gün önce Diyarbakır'a gelen ve maçın ardında yine uçakla İstanbul'a giden bir takım nasıl başarılı olacak? Futbolcular da nihayetinde insan , robot değiller. Bir de arka arkaya galip durumdayken kaybedilen maçlar her şeyin tuzu-biberi oldu.

Takımın morale, moral için de değişime ihtiyacı var.

Takım, derhal Diyarbakır'a getirilmeli ve takımla doğrudan ilgilenecek, işi bilen bir idari yapılanma oluşturulmalı.

Bir de tabi hemen acil olarak bu yükü kaldıracak bir teknik direktör.

Aksi takdirde bu şekilde sezonun ilk devresini getiremezsiniz.

Bizden söylemesi!

Dost acı söyler ama doğruyu söyler!