YENİ SİSTEMDE TAKIMLARIMIZ NE YAPAR?

Türkiye Futbol Futbol Federasyonu, Süper Lig haricindeki profesyonel liglerin statülerini değiştirdi. Buradaki amacın liglerin heyecan katsayısını ve kalitesini artırmak olduğunu görüyoruz. Ligin bitimine haftalar kala kopmaların önüne geçmek için yapılmış bir düzenleme gibi duruyor.

1.Lig’de normal sezonu ikinci tamamlayan Play-Off’ta doğrudan finale kalacak, 3,4,5 ve 6.olacak takımlar kendi aralarında mücadele ederek ikinci finalist olmaya çalışacak.

2.Lig ve 3.Lig’deki sistem de buna benzer değişikliklerle hal aldı. 2.Lig’de Play-Off iki grupta ayrı ayrı yapılacak. Normal sezonu ikinci tamamlayan doğrudan yarı finale kalma hakkını elde ederken, 3,4,5 ve 6.olacak takımlar aralarında yine çapraz eşleşmeye göre karşılaşacak. Yarı final aşamasını geçen iki grubun birincileri finalde karşı karşıya gelecek.

3.Lig Play-Off’unda da normal sezonu ikinci tamamlayan doğrudan finale yükselirken, ikinci finalist olmak için 3,4,5 ve 6.takımlar yarışacak.

Yani sezonu şampiyon tamamlamadığınızda ikinci olmak için mücadele edeceksiniz. Çünkü ikinci olduğunuzda bir üst lige yükselmek için yolunuz daha kısa, şansınız daha fazla olacak.

İşte böyle bir sistemde bölge takımlarımızın şansı ne olacak ? Her şeyden önce bizi eskiye göre çok daha çekişmeli bir lig maratonu bekliyor. Her hafta her maç final olacak, her puanın ve her golün önemi çok fazla olacak. Bu sistem sayesinde her takımın lig boyunca iddiası olacak.

Takımlarımızdan Amedspor huzurlu bir kamp dönemini geçirdi. Planlama doğru yapılınca taşlar yerine oturdu. Geçen sezon başarılı olan yönetim takviye edildi, başarılı olan teknik heyetle devam edildi, kadronun iskeleti korundu, takıma nokta ve yerinde takviyeler yapıldı. Kamp dönemi sorunsuz geçti. Ben açıkçası bu sezon çok farklı, heyecan veren bir takım bekliyorum. Grup zorlu olsa da yıllardır hayal edilen üst lig hedefi neden bu sezon olmasın? Hele ki böylesine coşkulu bir taraftarla.

Kentin diğer takımı Diyarbekirspor için aynı ifadeleri ne yazık ki kullanamıyoruz. Bütün bir ara dönemini tesis kriziyle geçirdi. Lig başlayacak ama hala nerede kalacağı belli değil. Hatta maçların yere bile netleşmiş değil. Buna rağmen fena transferler yapılmadı. İyi oyuncular transfer edildi, Ender Alkan hocanın heyecanı var. Fakat tüm bunlar yeterli değil. Takıma çok daha kalitesi yüksek oyuncular takviye edilmeli. En önemlisi tesis sorunu muhakkak çözülmeli. Maçları İstanbul’da oynamak, orada kalmak bu şehire de kulübe de bir şey kazandırmaz. Aksine çok şey kaybettirir. İnşallah hala yol yakın iken tesis sorunu çözüme kavuşturulur. Koca Diyarbakır zaten sporda dibe vurmuş. Bari bu ayıbı yaşatmayın. Bu konuda en büyük vazife kentin mülki idaresine düşer. Bu şehir çözüm bekliyor !