Asfalt Çalışmaları Hızla Yürütülüyor

Bağıvar’da iki ekiple devam eden asfalt çalışmalarını denetleyen Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, sezonunun açılmasından bu yana 65 bin ton asfalt serildiğini açıkladı. Anlı, “Altyapısı tamamlanan yollara ekim ayı sonuna kadar 200 bin ton asfalt serip, yolları güvenli ve konforlu hale getireceğiz. Yollarla ilgili hiçbir sıkıntı kalmayacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Asfalt Çalışmaları Hızla Yürütülüyor

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kent merkezinde, kırsal ilçelerde ve grup yollarında asfalt, yol yapım ve bakım çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

10 Nisan’da Tekel Caddesi’nde başlayan çalışmalarını, mevsim şartları nedeniyle ara vererek sürdüren Belediyemiz Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, buna rağmen kent merkezine 50 bin ton, kırsal ilçe ve grup yollarına 15 bin ton asfalt serdi. 260 bin ton asfalt serme hedefine ulaşmak için geceli gündüzlü çalışmalarını sürdüren Belediyemiz,  kent merkezinde 2 finişherli ekip ve 3 yama ekibiyle, kırsal ilçelerde 3 ekibin çalışmasıyla şimdiye kadar 65 bin ton asfalt serdi.

Anlı: Kimsenin şüphesi olmasın

Tekel Caddesi, Dr. Yusuf Azizoğlu Caddesi (Fiskaya) ve kentin en uzun ikinci bulvarı olan Fırat Bulvarı’nda asfalt çalışmalarını tamamlayan, yol çizgilerini çizen Büyükşehir Belediyemiz, Bağıvar’da çalışmalarına başladı.

Anlı da dün Bağıvar’a giderek, çalışmaları yerinde denetledi, seyri hakkında bilgi aldı. Bağıvar’daki çalışmaların iki ekiple yürütüldüğünü ve bir hafta içinde tamamlanacağını söyleyen Eş Başkan Anlı, yolların ciddi anlamda elden geçirilmeye başlandığını kaydetti.

Bir yandan asfalt çalışmaları yürütülürken diğer yandan da programda olan yolların altyapılarının tamamlanarak asfalta hazır hale getirildiğini bildiren Anlı, sezonun açılmasından bugüne kadar kent merkezinde 50 bin ton, kırsal ilçelerin grup yollarında ise 15 bin ton olmak üzere toplamda 65 bin ton asfalt serildiğini açıkladı. Anlı, “Altyapısı tamamlanan yollara ekim ayı sonuna kadar 200 bin ton asfalt serip, yolları güvenli ve konforlu hale getireceğiz. Yollarla ilgili hiçbir sıkıntı kalmayacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Tüm ilçelerde yol yapım ve asfalt çalışmaları sürdürülüyor

Kırsal ilçelerde yol yapım ihalesinin tamamlandığını, tüm ilçelerde yol yapım çalışmalarının program dahilinde sürdürüldüğünü belirten Anlı, kırsal ilçelerde de ekim sonuna kadar yol çalışmalarının tamamlanacağını bildirdi.

Bu yıl 190 km asfalt, 1110 km yol çalışması yürütülecek

10 Nisan’dan bu yana 65 bin ton asfalt döken Belediyemiz, ekim ayı sonuna kadar kent merkezinde ve ilçelerde 200 bin ton daha asfalt dökecek; 8 metre genişliğinde 7 cm kalınlığında yaklaşık 190 kilometre asfalt yapacak. Belediyemiz, kırsal kesimde 5 metre genişliğinde 1110 km yol çalışması yürütmeyi hedefledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz