İki ilçeye itfaiye aracı

Büyükşehir Beledilyesinden, Silvan ve Hazro ilçe belediyelerine 2 itfaiye aracı teslim edildi. Belediyenin çalışmaları hakkında verip, halkla bir araya gelen Kışanak ve Anlı, sohbet edip, sorunları ve talepleri dinledi.

İki ilçeye itfaiye aracı

 Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Silvan ve Hazro ilçelerine giderek 2 itfaiye aracını Silvan ve Hazro Belediyesi'ne teslim etti. Ardından belediyenin çalışmaları halka anlatan Kışanak ve Anlı halkla sohbet edip, sorunlarını ve taleplerini dinlediler. Eş Başkan Kışanak, DBB Genel Sekreteri Fethi Suvari ve beraberindeki heyetle Hazro'ya giderek, Hazro Belediyesi eş başkanları Güler Özavcı Doğu ve Fuat Mehmetoğlu'yla görüştü. Kışanak, görüşmede Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede yürüteceği çalışmalar hakkında bilgi verdi

>Hazro Belediyesi Eş Başkanı Güler Özavcı Doğu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Küçük bir belediye" olduklarını söyleyen Doğu, "Büyükşehir'in yardımı bizim için büyük bir umut, halk büyük bir özlemle hizmet bekliyor. Bir yıl içerisinde sizin desteğinizi çok ciddi anlamda hissettik" diye konuştu.

>Belediye ziyaretinin ardından itfaiye aracını teslim eden Kışanak, Hazro Belediyesi Eş Başkanları ve beraberindekiler ile esnafı ziyaret etti. Esnafın büyük ilgi gösterdiği ziyarette Kışanak, esnafla uzun uzun sohbet etti, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

>Anlı Silvan'daydı

>Kışanak'ın Hazro'da olduğu saatlerde Fırat Anlı da Silvan'daydı. Anlı, Silvan'da belediye, HDP, DBP İlçe teşkilatları, esnaf ve İtfaiye Grup Amirliği'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

>İtfaiye aracının teslimi ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verilmesi amacıyla gidilen Silvan ziyaretine, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan ve İtfaiye Müdürü Şeyhmus Belek de katıldı.

>Belediye ve halkın el ele vererek örgütlü bir toplumu inşa edeceğini belirten Anlı, Silvan'ı da bu vesileyle ziyaret ettiklerini söyledi. Tüm hizmetleri halkla birlikte yürüteceklerinin altını çizen Anlı, "Yeniden yapılacak inşa sürecine tüm toplumu katmak istiyoruz. Bir yılık çalışmalarımız bu aşamada devam ediyor. İnşa sürecinde en önemli çalışmalarımız; kentin yol, su ve kanalizasyon sorunlarıdır. Tüm sıkıntıları hep birlikte el ele vererek aşacağız" dedi.

>Silvan esnafıyla bir araya gelerek istek ve taleplerini dinleyen Anlı, Yüce ve Uğurlu ailelerinin taziyelerine katıldı. Silvan DBP ve HDP İlçe teşkilatlarını da ziyaret ederek, ilçe programını tamamladı.

>

Kaynak: Diyarbakır Söz