Ankara'daki cephaneler yasa dışı eylem için kullanılacakmış

Ankara Çankaya'da bir gecekonduda ele geçirilen polis beresi, gaz maskesi, asker ve polise ait malzemelerin, 15 Ağustos'ta gerçekleştirilecek yasa dışı bir eylemde provokatif amaçlı kullanılmasının planlandığı tespit edildi.

Ankara'daki cephaneler yasa dışı eylem için kullanılacakmış

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Çankaya'daki bir gecekonduya düzenledikleri operasyonda, polis beresi, polis kaskı, dürbün, askeri uyku tulumu, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Vakfına ait kravatlar, zodyak bot, kar botları, askeri branda gibi çok sayıda malzeme ele geçirildi.

İstihbarat çalışmaları sonucu gerçekleştirilen operasyonda, malzemeleri ellerinde bulunduran zanlıların, marjinal gruplarla temasa geçerek bunları satmak istedikleri belirlendi.

Malzemeler, iki kamyona doldurularak Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, ele geçirilen malzemelerin 15 Ağustos'ta yapılması planlanan yasa dışı bir eylemde, provokatif amaçlı kullanılmasının planlandığı tespit edildi. Marjinal grupların hedefinde, Gezi Parkı odaklı eylemlere benzer eylemler olduğu öğrenildi.

Ele geçirilen malzemelerin emniyette tasnifinin yapılmasının ardından, bunları envanterinde bulunduran ilgili kurumlara yazı yazılacağı ve söz konusu teçhizatların akıbetinin sorulacağı öğrenildi. İlgili kurumlardan gelen cevaplar doğrultusunda operasyonun derinleştirilerek sürdürüleceği bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler