CHP Diyarbakır'da Erdal Eren İçin Eylem Düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Gençlik Kolları tarafından, 12 Eylül askeri darbe döneminde 17 yaşındayken asılan Erdal Eren’in ölüm yıl dönümü nedeniyle, Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde eylem düzenlendi.

CHP Diyarbakır'da Erdal Eren İçin Eylem Düzenledi
DİYARBAKIR   - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Yaşı zorla büyütülüp idama mahkum edilen ve kendisi aramızda olmasa da fikirleri ilk günkü gibi yaşamaya devam eden Erdal Eren, tüm Türkiye gençliğinin kavgasında yaşamaya devam ediyor" dedi.

Erdal Eren'in idam edilmesinin yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yapan Yıldız, güvenlik paketinin "zulme karşı direnen ve özgürlük mücadelesi veren Türkiye'nin ilerici tüm unsurlarına karşı alınan bir önlem paketi" olduğunu iddia etti.

ERDAL EREN İÇİN EYLEM DÜZENLEDİ Yıldız, "Bir yanda insanlık tarihi boyunca elde ettikleri kazanımlarını korumak için mücadele eden halklar diğer yanda ise saraylarda o küçük zihniyetlerini kabul ettirmeye çalışan bir gerici demagoji ustası, halktan topladığı vergilerle halka karşı polis devleti kuranlar, bu vergileri kaçak yaptırdıkları saraylarda kendi zevkleri için kullanmaktadırlar" diye konuştu.

Cezaevi önünde toplanan grup, Yılmaz'ın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler