Diyarbakır'dan Bursa'ya Direk Uçuş Seferleri Başlıyor

Bursa’nın Yenişehir İlçesi’ndeki havaalanından Diyarbakır’a direkt uçak seferlerinin 23 Mayıs Cumartesi günü başlatılacağıbildirildi. Cumartesi ve Pazartesi günleri direkt seferlerin yanı sıra Diyarbakır’a hergün Ankara bağlantılı aktarmalı seferler de düzenlenecek.

Diyarbakır'dan Bursa'ya Direk Uçuş Seferleri Başlıyor

Bursa’nın Yenişehir İlçesi’nde, uluslar arası nitelikte olmasına rağmen bir türlü düzenli seferlerin yapılamadığı havaalanı yeni hatların açılmasıyla yeniden işlerlik kazanmaya başladı. 10 Mart’ta Trabzon ve Erzurum tarifeli seferlerinin ardından 23 Mayıs’ta Diyarbakır’a da Anadolu Jet tarafından direkt uçuşlar başlayacak. Cumartesi ve Pazartesi günleri saat 07.30’da Yenişehir’den kalkacak uçak, 09.40’da Diyarbakır’dan yolcu alarak dönecek. Diyarbakır’a ayrıca hergün Ankara bağlantılı seferler düzenlenecek.

Bu arada, Trabzon ve Erzurum’a yapılan seferlerde doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığı bildirildi. Nisan ayı içerisinde Yenişehir Havaalanı’ndan Trabzon’a 13 kez karşılıklı sefer yapıldı. Bu seferlerde, Trabzon’dan Yenişehir Havaalanı’na toplam 2 bin 230 yolcu gelirken, Yenişehir Havaalanı’ndan da Trabzon’a 2 bin 177 yolcu gitti. Aynı süre içinde Erzurum’dan Yenişehir Havaalanı’na 2 bin 66 yolcu indi. Yenişehir Havaalanı’ndan Erzurum’a ise 2 bin 126 yolcu gitti.

Mart ayında, Erzurum ve Trabzon’a direkt seferlerin başlaması dolayısıyla açıklama yapan ve Diyarbakır’a 'Üvey evlat muamelesi' yapıldığını belirterektepki gösteren Bursa Diyarbakırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeyhmus Seviş, seferlerin başlaması dolayısıyla konuya ilgi gösteren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür etti.

Seviş, direkt seferlerin başlaması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bakanlarımız ilgi gösterdi ve 23 Mayıs’tan itibaren seferler başlıyor. Bilet satışları şimdiden başladı ve öğrendiğimiz kadarıyla yoğun ilgi var. İsteğimiz geçen yıllarda olduğu gibi seferlerin bir süre sonra kaldırılmaması ve kalıcı hale gelmesi" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz